Rețetă supă cremă de năut
Gătește o supă cremă de năut plină de arome folosind doar câteva ingrediente de bază. Este ușor de făcut, sațioasă numai bună de servit atunci când iei cina.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 25 min
- Timp Total: 30 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Supă
- Bucătărie: Italia
Ingrediente:
400g naut la conservă.
1 rădăcină pătrunjel.
1 țelină mică.
300g cartofi.
2 foi de dafin.
2 căței de usturoi.
1 lingură ulei de măsline sau floarea soarelui.
sare, piper și opțional boia de ardei iute/chilly după gust.
Mod de preparare:
- Taie mărunt ceapa și usturoiul, rădăcinoasele poți să le tai cuburi medii. Călește ceapa și usturoiul într-o lingură de ulei, când au devenit aurii adaugă rădăcinoasele.
- Călește rădăcinoasele 2-3 minute, adaugă apoi apă cât să le acopere și frunzele de dafin. Între timp curăță cartofii și taie-i cuburi medii. Pune cartofii în supă, adaugă apă dacă e nevoie cât legumele să fie acoperite.
- Fierbe supa cremă de năut sub capac până când cartofii s-au fiert (când trece furculița cu ușurință prin ei s-au fiert). Când cartofii s-au fiert, lasă supa deoparte până se răcește. Când supa s-a răcit, scoate foile de dafin și adaugă jumătate din cantitatea de năut. Trece toată supa prin blender, pune-o în oală și adaugă apoi restul năutului.
- Asezonează cu sare, piper și boia/chilly după gust. Servește.
Note
Scurgeți apa de pe năut, nu veți avea nevoie de ea.
Această supă cremă de năut cu usturoi merge servită împreună cu niște crutoane sau covrigei.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100ml
- Calorii: 146kcal
- Zahăr: 1g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 6g
- Grăsimi Sat: 0.5g
- Grăsimi Nesat: 5.5g
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 15g
- Fibre: 9g
- Proteine: 8g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.