
Rețetă negresă umedă de post
Descriere:
Negresa umedă este un desert delicios și ușor de preparat, potrivit pentru perioada postului. Aluatul este unul ușor și pufos, poate fi servită cu dulceață sau frișcă.
Informații:
- Preparare: 5 minute
- Gătire: 40 minute
- Timp total: 45 minute
- Cantitate: 14 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: European
Ingrediente:
450–500g făină.
300ml apă.
300g gem de orice tip.
150ml ulei.
1 plic praf de copt.
1 vârf de cuțit sare.
100g cacao.
200g miez de nucă sau migdale, fructe proaspete sau deshidratate (opțional).
esență de rom, portocale, vanilie (opțional).
Mod de preparare:
- Toate ingredientele trebuie amestecate cu un mixer, robot de bucătărie sau cu telul. Pune hârtie de copt pe o tavă, întinde amestecul uniform și pune-l la copt aproximativ 40-50 de minute la 180°C. Dacă negresa umedă trece testul cu scobitoarea, este gata (vezi note).
NoteÎmpunge negresa umedă după cele 40 de minute cu scobitoarea, dacă atunci când scoți scobitoarea nu rămâne aluat pe ea, negresa este gata.
Prăjitura negresa umedă poate fi ornată cu zahăr pudră sau fulgi de cocos înainte de a o introduce în cuptor.
Când servești, poți să o servești cu dulceață de fructe, lingură de smântână, frișcă sau cu un pahar de lapte.
Împunge negresa umedă după cele 40 de minute cu scobitoarea, dacă atunci când scoți scobitoarea nu rămâne aluat pe ea, negresa este gata.
Prăjitura negresa umedă poate fi ornată cu zahăr pudră sau fulgi de cocos înainte de a o introduce în cuptor.
Când servești, poți să o servești cu dulceață de fructe, lingură de smântână, frișcă sau cu un pahar de lapte.