Rețetă negresă umedă de post
Negresa umedă de post este un desert simplu și ușor de preparat. Are aluatul aerat și pufos, poți să o servești cu dulceață, frișcă sau cu ceea ce îți place ție.
- Timp Preparare: 5 minute
- Timp Gătire: 40 minute
- Timp Total: 45 minute
- Porții: 14 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: European
Ingrediente:
450–500g făină.
300ml apă.
300g gem de orice tip.
150ml ulei.
1 plic praf de copt.
1 vârf de cuțit sare.
100g cacao.
200g miez de nucă sau migdale, fructe proaspete sau deshidratate (opțional).
esență de rom, portocale, vanilie (opțional).
Mod de preparare:
- Toate ingredientele trebuie amestecate cu un mixer, robot de bucătărie sau cu telul. Pune hârtie de copt pe o tavă, întinde amestecul uniform și pune-l la copt aproximativ 40-50 de minute la 180°C. Dacă negresa umedă trece testul cu scobitoarea, este gata (vezi note).
Note
Împunge negresa umedă după cele 40 de minute cu scobitoarea, dacă atunci când scoți scobitoarea nu rămâne aluat pe ea, negresa este gata.
Prăjitura negresa umedă poate fi ornată cu zahăr pudră sau fulgi de cocos înainte de a o introduce în cuptor.
Când servești, poți să o servești cu dulceață de fructe, lingură de smântână, frișcă sau cu un pahar de lapte.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 290kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 50mg
- Grăsimi: 13g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 52g
- Fibre: 3g
- Proteine: 6g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.