Print
sarmuzac cu roșii într-o sosieră
buton-print buton-pinterest

Rețetă sarmuzac cu roșii coapte

Poți servi sos sarmuzac cu roșii coapte lângă pește, carne pe grătar, legume fierte/coapte sau pâine prăjită. Dacă îl dorești mai picant, poți să adaugi și ardei iute copt în sos.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Total: 10 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Diverse
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

23 căței de usturoi.

3 linguri zeamă de lămâie/oțet de vin.

34 roșii coapte.

100ml oțet.

pătrunjel sau mărar (opțional).

sare.

Mod de preparare:

  1. Zdrobește usturoiul până obții o pastă omogenă, apoi adaugă sare și amestecă. Toarnă uleiul treptat (ca la maioneză) și amestecă până se omogenizează. Trebuie să se îngroașe și să arate ca o pastă cremoasă.
  2. Când mai ai puțin ulei, adaugă zeama de lămâie/oțet apoi uleiul rămas. Decojește roșiile coapte, adaugă-le și amestecă să se omogenizeaze. Adaugă mărar sau pătrunjel, ține-l la frigider sau servește.
Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100ml
  • Calorii: 250kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 25g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 5g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 2g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star