
Rețetă sarmuzac cu roșii coapte
Poți servi sos sarmuzac cu roșii coapte lângă pește, carne pe grătar, legume fierte/coapte sau pâine prăjită. Dacă îl dorești mai picant, poți să adaugi și ardei iute copt în sos.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Total: 10 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Diverse
- Bucătărie: România
Ingrediente:
2–3 căței de usturoi.
3 linguri zeamă de lămâie/oțet de vin.
3–4 roșii coapte.
100ml oțet.
pătrunjel sau mărar (opțional).
sare.
Mod de preparare:
- Zdrobește usturoiul până obții o pastă omogenă, apoi adaugă sare și amestecă. Toarnă uleiul treptat (ca la maioneză) și amestecă până se omogenizează. Trebuie să se îngroașe și să arate ca o pastă cremoasă.
- Când mai ai puțin ulei, adaugă zeama de lămâie/oțet apoi uleiul rămas. Decojește roșiile coapte, adaugă-le și amestecă să se omogenizeaze. Adaugă mărar sau pătrunjel, ține-l la frigider sau servește.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100ml
- Calorii: 250kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 25g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 5g
- Fibre: 0
- Proteine: 2g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.