
Rețetă cremă de mascarpone
Crema de mascarpone este un desert delicios și bogat, ușor de preparat numai bun să-ți satisfacă pofta de dulce. Rețeta este simplă și se folosește doar de câteva ingrediente, poate fi personalizată și servită așa cum îți dorești.
- Preparare: 5 min
- Timp Total: 5 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: Italia
Ingrediente:
250g mascarpone la temp. camerei.
500ml smântână pentru frișcă rece.
150–200g zahăr.
esență de vanilie (opțional).
Mod de preparare:
- Pune toate ingredientele într-un vas/bol și mixează până obții crema de mascarpone. Vă recomand să începeți de la o viteză mică-medie și să urcați treptat. Servește.
Note
Poți să adaugi în compoziție cacauă, fulgi de cocos, nutella, nuci, alune, migdale limita fiind imaginația.
Dacă dorești să oferi cremei de mascarpone o aromă de cafea, pregătește un espresso, răcește-l și mixează-l cu restul ingredientelor.
Poți să o servești în cupe mici sau pahare, să le cerni deasupra puțină cacauă sau fulgi de ciocolată dar și cu fructe proaspete/conservate.