Rețetă cremă de mascarpone
Poți să folosești această cremă de mascarpone pentru tort, tiramisu sau ca umplutură. Rețeta este simplă, crema are o textură cremoasă și un gust ușor dulce.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Total: 5 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: Italia
Ingrediente:
250g mascarpone la temp. camerei.
500ml smântână pentru frișcă rece.
150–200g zahăr.
esență de vanilie (opțional).
Mod de preparare:
- Pune toate ingredientele într-un vas/bol și mixeaz-o până obții o cremă omogenă. Vă recomand să începeți de la o viteză mică-medie și să creșteți viteza treptat, servește.
Note
Poți să adaugi în compoziție cacauă, fulgi de cocos, nutella, nuci, alune, migdale limita fiind imaginația.
Dacă dorești să oferi cremei de mascarpone o aromă de cafea, pregătește un espresso, răcește-l și mixează-l cu restul ingredientelor.
Poți să o servești în cupe mici sau pahare, să le cerni deasupra puțină cacauă sau fulgi de ciocolată dar și cu fructe proaspete/conservate.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 380kcal
- Zahăr: 22g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 28g
- Grăsimi Sat: 18g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 24g
- Fibre: 0g
- Proteine: 4g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.