Rețetă ciorbă țărănească de cartofi
Această ciorbă țărănească de cartofi este bogată în arome și are o savoare tradițională. Este ușor de preparat și personalizat în funcție de preferințe, numai bună de servit în zilele răcoroase.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 40 min
- Timp Total: 45 min
- Porții: 7 porții
- Categorie: Supe
- Bucătărie: European
Ingrediente:
1 ceapă.
1 ardei kapia/gras.
2–3 căței de usturoi.
400g cartofi albi.
2–3 cârnați afumați.
piper și boia după gust
200ml bulion sau rosii pasate
3–4 foi de dafin
sare dupa gust, eventual oregano, patrunjel, busuioc
Mod de preparare:
- Toacă mărunt ceapa, ardeiul kapia/gras, cățeii de usturoi și taie cartofii bucăți potrivite și de mărimi egale, cârnații rondele.
- Călește legumele în puțin ulei aprox. 4-5 minute, adaugă piper și boia (amestecă) apoi cârnații afumați și călește-le aprox. 6-7 minute.
- Adaugă cartofii, bulionul sau roșiile pasate, foile de dafin, sarea și eventual alte condimente. Toarnă apă până acoperi toate ingredientele, amestecă. Gătește ciorba aprox. 40 de minute la foc mic.
Note
Dacă dorești, poți să adaugi morcovi, țelină, cartof dulce, păstârnac sau orice altă legumă dorești. Gătește supa până când poți să pătrunzi cu ușurință fiecare legumă.
Poți să servești această ciorbă cu o lingură de smântână sau iaurt pentru un gust cremos.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 0
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 2g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 8g
- Fibre: 2g
- Proteine: 3g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.