Rețetă sos românesc
Pregătește-ți un sos românesc pe care poți să îl servești cu o varietate de preparate din carne sau chiar ca sos pentru piure. Este o rețetă simplă și rapidă, care va fi gata în doar 10 minute.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 5 min
- Timp Total: 10 min
- Porții: 1 porție
- Categorie: La borcan
- Bucătărie: România
Ingrediente:
1 linguriță cu vârf făină (20-30g)
1 linguriță (sau mai mult) ceapă rasă fin (dată prin răzătoarea cu găuri mici)
2–3 linguri ulei de floarea soarelui (30-50ml)
1/4L suc de roșii sau o lingură cu vârf de pastă de roșii.
1/4L apă, pătrunjel, mărar, sare.
busuioc (opțional).
Mod de preparare:
- Prăjește făina în tigaie la foc mic (nu direct pe flacără), amestecând mereu (cu telul) până când se rumenește și capătă o culoare maro-deschis. Ia tigaia pe foc, adaugă ceapa (tăiată mărunt) și uleiul apoi amestecă un minut cât ceapa să își lase aroma.
- Stinge amestecul cu sucul de roșii și apa, pune-l iar pe foc și amestecă-l bine (cu telul) ca să nu se formeze cocoloașe. Servește sau toarnă direct peste mâncarea pentru care s-a pregătit.
Note
Dacă ceapa a fost tăiată mare sau au rămas cocoloașe, toarnă sosul în strecurătoare apoi direct peste mâncare sau într-o sosieră.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 80kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 4g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 8g
- Fibre: 0
- Proteine: 1g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.