Print
sos românesc peste carne într-o oală cu un polonic

Rețetă sos românesc

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Această rețetă de sos românesc poate fi folosită la diverse mâncăruri ce au carne de porc, vită sau pireu ca garnitură. Desigur, gusturile nu se discută și poate fi potrivit și pentru alte preparate.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 5 min
  • Gătire: 5 min
  • Timp total: 10 min
  • Cantitate: 1 porție
  • Categorie: La borcan
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

o linguriță cu vârf făină (20-30g)

o linguriță (sau mai mult) ceapă rasă fin (dată prin răzătoarea cu găuri mici)

23 linguri ulei de floarea soarelui (30-50ml)

1/4 L suc de roșii sau o lingură cu vârf de pastă de roșii.

1/4 L apă.pătrunjel, mărar, sare.

busuioc (opțional).


Mod de preparare:

  1. Prăjește făina în tigaie la foc mic (nu direct pe flacără), amestecând mereu (cu telul) până când se rumenește și capătă o culoare maro-deschis. Ia tigaia pe foc, adaugă ceapa (tăiată mărunt) și uleiul apoi amestecă un minut cât ceapa să își lase aroma.
  2. Stinge amestecul cu sucul de roșii și apa, pune-l iar pe foc și amestecă-l bine (cu telul) ca să nu se formeze cocoloașe. Servește sau toarnă direct peste mâncarea pentru care s-a pregătit.
Note

Dacă ceapa a fost tăiată mare sau au rămas cocoloașe, toarnă sosul în strecurătoare apoi direct peste mâncare sau într-o sosieră.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII