Rețetă crenvurști de pui de casă
Pregătește-ți crenvursti de pui de casă folosind piept de pui și câteva ingrediente. Rețeta este ușoară, crenvruștii vor avea o textură fină și un gust deosebit, autentic.
- Timp Preparare: 20 min
- Timp Gătire: 5 min
- Timp Total: 25 minutes
- Porții: 24 porții
- Categorie: Diverse
- Bucătărie: European
Ingrediente:
800g piept de pui.
3 ouă.
120g smântână de vacă 35-36% grăsime.
4–5 linguri suc de sfeclă.
sare și piper după gust.
1–2 căței de usturoi.
condimentel la alegere (opțional).
Mod de preparare:
- Curăță pieptul de pui de oase sau pieliță apoi taie-l cuburi. Curăță usturoiul apoi pune toate ingredientele într-un blender și mixează până obții o pastă fină și cremoasă.
- Întinde pe masă folie de celofan și unge-o ușor cu puțină apă. Întinde carnea cu ajutorul unei pungi de decorat fără formă (spriț) formând crenvruști lungi de 12-14cm sau folosește un aparat de făcut cârnați. Rulează carnea în folie, strânge capetele bine astfel încât să compresezi bine carnea înăuntru. Crenvurștii trebuie să fie rigizi la atingere.
- Pune apă la fiert și fierbe-i ca pe cei din comerț. Oricum, timpul în care ei trebuie să fiarbă este mai mult de 5 minute. Servește-i cu sosul preferat și pâine.
Note
Poți să folosești și alt tip de carne, atenție însă dacă blender-ul este mai slab, adaugă ingredientele treptat.
Poți să înlocuiești folia de celofan cu intestine de oaie sau porc.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 213kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 17.8g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 1.5g
- Fibre: 0
- Proteine: 10g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.