Rețetă salată de hrișcă crudă
Pregătește-ți o salată de hrișcă crudă dacă dorești să-ți pregătești o masă ușoară dar hrănitoare care se prepară simplu.
- Timp Preparare: 5 ore
- Timp Total: 5 ore
- Porții: 2 porții
- Categorie: Salate
- Bucătărie: European
Ingrediente:
200g hrișcă maro.
150g fasole verde.
1 ardei gras galben sau roșu.
1 ceapă mică.
1 legătură pătrunjel.
1 lingură de ulei de floarea soarelui/măsline.
sare și condimente la alegere după gust.
Mod de preparare:
- Spală hrișca apoi las-o la hidratat în apă aprox. 4-6 (poți și 24) ore. Fierbe păstăile congelate/proaspete aprox. 5-8 min. și scurge-le de apă, lasă-le la răcit. Toacă ceapa, ardeiul și pătrunjelul.
- Odată ce hrișca s-a hidratat, scurge apa, amestecă hrișca cu ingredinetele de mai sus și uleiul. Asezonează și servește.
Note
Dacă dorești, poți să adaugi nuci, brânza sau alte elgume precum dovlecel, morcov.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 157kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 5.8g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 19.4g
- Fibre: 5.8g
- Proteine: 4.8g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.