Rețetă supă de roșii rece (gazpacho)
Prepară supă de roșii rece exact ca în Spania. Este o supă interesantă, aromată și ușoară cu multă culoare numai bună pentru vremea caldă.
- Timp Preparare: 15 minute
- Timp Total: 15 minute
- Porții: 4-6 porții
- Categorie: Supe
- Bucătărie: Spania
Ingrediente:
900g de roșii cărnoase coapte bine, poți pune și cherry dacă dorești supa mai dulce.
1–2 căței de usturoi.
1 castravete mic curățat.
1 ardei gras mediu fără miez.
1/2 ceapă roșie mică decojită.
3 linguri de ulei de măsline, dovleac sau ulei de floarea soarelui.
1 lingură de oțet sau 10-15ml suc de la o lămâie.
piper, chimen, sare după gust.
busuioc proaspăt sau uscat (opțional-vezi note).
1–2 ardei iuți, curățat de semințe (opțional).
crutoane (opțional).
Mod de preparare:
- Prepararea supei de roșii rece: Pune roșiile, cățeii de usturoi, castravetele, ardeiul gras, ceapa roșie, uleiul, otețul sau sucul de la lămâie, busuiocul (opțional), ardeiul iute (opțional) într-un blender și mixează 1-2 minute sau până când ajunge la consistența dorită. De asemenea, puteți folosi în locul unui blender un robot de bucătărie.
- Asezonare: Gustă-l așa fără condimente apoi asezonează după gust, amestecă și gustă iar. Odată asezonat, pune supa într-un bol sau caserolă, acoperă cu folie de plastic/aluminiu și lasă să stea la frigider 3-4 ore sau până când se răcește.
Note
Supa poate să stea la frigider maxim 3 zile sau 3 luni la congelator.
Dacă optezi să folosești busuioc proaspăt, pune-l în blender comform pasului 1.
Atunci când servești această supă, poți opta să o servești cu crutoane, legume sau ierburi proaspăt tocate.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 20kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 0,5g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 3g
- Fibre: 1g
- Proteine: 1g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.