Rețetă sos de roșii
Poți să-ți pregătești un sos de roșii simplu pe care să îl folosești ca sos pentru paste, pizza sau lasagna dar și ca acompaniament pentru diverse preparate din carne folosind doar câteva ingrediente. Are un gust fresh, ușor de personalizat.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 15 min
- Timp Total: 20 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: Grătar / La borcan
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
500g roșii.
1 ceapă roșie sau albă.
2 linguri de ulei.
1–2 căței de usturoi.
coriandru, busuioc (opțional).
sare, piper după gust.
Mod de preparare:
- Taie roșiile (poți să le scoți semințele dacă dorești) apoi dă-le prin blender, toacă ceapa mărunt și usturoiul trece-l prin presă.
- Într-o cratiță cu ulei încins, călește la foc mediu ceapa tocată până devine translucidă (3-4 minute) și usturoiul aprox. 30 de secunde, amestecând continuu.
- Pune ingredientele într-o oală, asezonează apoi fierbe sosul la foc mic aprox. 15-17 minute amestecând ocazional să nu se prindă. Gustă și potrivește de condimente, servește.
Note
Poți adăuga frunze de pătrunjel tocate mărunt deasupra sosului înainte de a-l servi pentru un plus de aromă.
Dacă dorești un sos mai fin, poți să îndepărtezi semințele de la roșii + coaja înainte de a le mixa.