
Rețetă sos de roșii
Pregătește sos de roșii simplu și rapid, utilizând doar câteva ingrediente. Este fresh, ușor de personalizat în funcție de preferințele voastre.
- Preparare: 5 min
- Gătire: 15 min
- Timp Total: 20 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: Grătar / La borcan
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
500g roșii.
1 ceapă roșie sau albă.
2 linguri de ulei.
1–2 căței de usturoi.
coriandru, busuioc (opțional).
sare, piper după gust.
Mod de preparare:
- Taie roșiile (dacă vrei scoate semințele), dă-le prin blender. Toacă ceapa mărunt și usturoiul dă-l prin presă, călește-le 3-4 minute. Pune roșiile și fierbe sosul 15-17 minute, asezonează și servește.
Note
Poți adăuga frunze de pătrunjel tocate mărunt deasupra sosului înainte de a-l servi pentru un plus de aromă.
Dacă dorești un sos mai fin, poți să îndepărtezi semințele de la roșii + coaja înainte de a le mixa.