Print
cartofi pai la cuptor într-o tavă

Rețetă cartofi pai la cuptor

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Acesta este un mod clasic de a prepara cartofi pai la cuptor. Vor fi crocanți și pot fi asezonați în funcție de preferințe, sunt ușor de preparat numai buni de servit cu o varietate de preparate.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 25 min
  • Gătire: 20 min
  • Timp total: 45 min
  • Cantitate: 3 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

5 cartofi (sau cartofi congelați, vezi note).

34 linguri de ulei.

1 lingură usturoi praf.

1 lingură boia dulce sau iute.

1 lingură amidon porumb (opțional).

sare și piper după gust.


Mod de preparare:

  1. Curăță și taie cartofii ca pentru cartofi pai (să fie cât de cât egali între ei). Lasă-i în apă 20 de minute (așa nu vor mai fi plini de amidon). Scurge-i și pune-i într-un bol, adaugă peste ei ingredientele și masează-i cu mâna ca să ajungă pe fiecare.
  2. Tapetează o tavă cu hârtie de copt, pune-i la cuptor să se gătească aprox. 20-25 minute la 220-230°C. Timpii de gătire pot varia deoarece fiecare cuptor este diferit, în principiu dacă sunt auri-maronii ei sunt gata. Servește.
Note

Puteți să-i condimentați cu rozmarin sau cimbru pentru un plus de arome și savoare.

După ce au fost scoși de la cuptor, puteți presăra brânză rasă deasupra cartofilor.

Puteți să îi serviți alături de carne la grătar, ouă fierte, pește sau cu ceea ce vă doriți.

**cartofi congelați: Dacă folosești cartofi congelați, pur și simplu îi asezonezi și nu mai adaugi ulei. Dacă au pe ei informații de cât timp să fie lăsați la cuptor le respecți, dacă nu folosește-ți intuiția și urmărește-le culoarea.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII