Rețetă năut picant prăjit la cuptor
Majoritatea mânâncă năut doar când își prepară hummus, fără să aibă habar că poți să-ți prepari năut picant prăjit la cuptor cu puține ingrediente atunci când ai chef de o gustărică.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 35 min
- Timp Total: 40 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Gustare
- Bucătărie: Mediteranean
Ingrediente:
1 conservă (400g) de năut.
1-2 linguriță/e de ulei de măsline/floarea soarelui.
paprika afumată, chimen, coriandru, piper cayenne și sare (1 vârf, 2 de cuțit) după gust.
Mod de preparare:
- Cuptorul trebuie preîncălzit la 180-200°C.
- Scurge conserva de apă, apoi într-un bol pune năutul și amestecă cu ulei, paprika, chimen și sare.
- Tava se tapetează cu hârtie de copt apoi pune năutul în tavă și lasă-l în cuptor vreo 35-40 de minute. Între timp, mai mișcă năutul din când în când pentru a te asigura că se gătește uniform.
Note
Năutul va lăsa un sos în tavă, dacă adăugați doar o linguriță de ulei el va fi mai gros, dacă mai mult el va fi mai subțire, dar nu exagerați cu uleiul.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 164kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 6g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 21g
- Fibre: 0
- Proteine: 7g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.