Print
năut picant prăjit la cuptor într-o pungă
buton-print buton-pinterest

Rețetă năut picant prăjit la cuptor

Majoritatea mânâncă năut doar când își prepară hummus, fără să aibă habar că poți să-ți prepari năut picant prăjit la cuptor cu puține ingrediente atunci când ai chef de o gustărică.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Gătire: 35 min
  • Timp Total: 40 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Gustare
  • Bucătărie: Mediteranean

Ingrediente:

1 conservă (400g) de năut.

1-2 linguriță/e de ulei de măsline/floarea soarelui.

paprika afumată, chimen, coriandru, piper cayenne și sare (1 vârf, 2 de cuțit) după gust.

Mod de preparare:

  1. Cuptorul trebuie preîncălzit la 180-200°C.
  2. Scurge conserva de apă, apoi într-un bol pune năutul și amestecă cu ulei, paprika, chimen și sare.
  3. Tava se tapetează cu hârtie de copt apoi pune năutul în tavă și lasă-l în cuptor vreo 35-40 de minute. Între timp, mai mișcă năutul din când în când pentru a te asigura că se gătește uniform.

Note

Năutul va lăsa un sos în tavă, dacă adăugați doar o linguriță de ulei el va fi mai gros, dacă mai mult el va fi mai subțire, dar nu exagerați cu uleiul.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 164kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 6g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 21g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 7g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-ar face plăcere să auzim părerea ta! Lasă un comentariu mai jos și acordă o notă rețetei.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star