Rețetă ouă la cuptor cu salvie (keto)
Pregătește-ți ouă la cuptor cu salvie dacă urmezi o dietă ketogenică. Aroma și gustul intens al saviei se combină bine cu untul, creând un preparat savuros și bogat în grăsimi sănătoase.
- Timp Preparare: 25 min
- Timp Gătire: 20 min
- Timp Total: 45 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Mic Dejun
- Bucătărie: Franța
Ingrediente:
120g de unt.
8 frunze proaspete de salvie, spălate și uscate.
4 ouă.
1/2 linguriță de sare de mare nerafinată.
Mod de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 177°C.
- Într-o tigaie medie topiți untul la foc mediu, apoi puneți frunzele de salvie în tigaie și gătiți-le până când încep să se rumenească, având grijă să nu ardeți salvia sau untul.
- Împărțiți frunzele de salvie și untul topit în patru vase mici de sufleu (vas ramekin). Spargeți un ou în fiecare vas apoi presărați cu sare.
- Coaceți până când albușurile încep să se întărească și gălbenușurile încep să devină tulburi, aproximativ 15 minute. Verificați frecvent ouăle pentru a vă asigura că nu se coc prea tare, deoarece vor continua să se gătească în vasele de sufleu datorită căldurii.
Note
Recomand să serviți cu biscuiți keto.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 160kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 14g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 1g
- Fibre: 0
- Proteine: 7g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.