Print
cartofi dulci prăjiți la cuptor într-o tavă

Rețetă cartofi dulci prajiti la cuptor

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Pentru cină poți să-ți pregătești rapid niște cartofi dulci prăjiți la cuptor. Rețeta este una ușoară, o garnitură ideală dar poate fi servită și ca masa principală împreună cu brânză cheddar deasupra lor.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 10 min
  • Gătire: 30 min
  • Timp total: 40 min
  • Cantitate: 4 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

900g cartofi dulci.

2 linguri ulei de floarea soarelui sau măsline.

cimbru, piper negru și sare după gust.

brânză cheddar mărunțită (opțional).


Mod de preparare:

  1. Curăță cartofii dulci și taie-i pai sau bucăți mai mari ca și cartofii țărănești. Preîncălzește cuptorul la 230°C.
  2. Tapetează o tavă cu hârtie de copt, aranjează-i și stropește-i cu ulei apoi asezonează-i. Lasă-i la cuptor să se gătească aprox. 25-30 de minute și mai întoarce-i din când în când să se gătească uniform.
Note

**brânză cheddar: Dacă dorești să folosești ingredientul opțional, pur și simplu servește-i cu brânza mărunțită deasupra.

Timpii de gătire pot varia de la cuptor la cuptor, folosește-te de intuiție. În principiu, dacă sunt aurii-roșiatici sunt gata.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII