
Rețetă cartofi dulci prajiti la cuptor
Pentru cină poți să-ți pregătești rapid niște cartofi dulci prăjiți la cuptor. Rețeta este una ușoară, o garnitură ideală dar poate fi servită și ca masa principală împreună cu brânză cheddar deasupra lor.
- Preparare: 10 min
- Gătire: 30 min
- Timp Total: 40 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
900g cartofi dulci.
2 linguri ulei de floarea soarelui sau măsline.
cimbru, piper negru și sare după gust.
brânză cheddar mărunțită (opțional).
Mod de preparare:
- Curăță cartofii dulci și taie-i pai sau bucăți mai mari ca și cartofii țărănești. Preîncălzește cuptorul la 230°C.
- Tapetează o tavă cu hârtie de copt, aranjează-i și stropește-i cu ulei apoi asezonează-i. Lasă-i la cuptor să se gătească aprox. 25-30 de minute și mai întoarce-i din când în când să se gătească uniform.
Note
**brânză cheddar: Dacă dorești să folosești ingredientul opțional, pur și simplu servește-i cu brânza mărunțită deasupra.
Timpii de gătire pot varia de la cuptor la cuptor, folosește-te de intuiție. În principiu, dacă sunt aurii-roșiatici sunt gata.