Print
cartofi dulci prăjiți la cuptor într-o tavă
buton-print buton-pinterest

Rețetă cartofi dulci prajiti la cuptor

Pentru cină poți să-ți pregătești rapid niște cartofi dulci prăjiți la cuptor. Rețeta este una ușoară, o garnitură ideală dar poate fi servită și ca masa principală împreună cu brânză cheddar deasupra lor.

info

  • Author: Oana
  • Preparare: 10 min
  • Gătire: 30 min
  • Timp Total: 40 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

900g cartofi dulci.

2 linguri ulei de floarea soarelui sau măsline.

cimbru, piper negru și sare după gust.

brânză cheddar mărunțită (opțional).

Mod de preparare:

  1. Curăță cartofii dulci și taie-i pai sau bucăți mai mari ca și cartofii țărănești. Preîncălzește cuptorul la 230°C.
  2. Tapetează o tavă cu hârtie de copt, aranjează-i și stropește-i cu ulei apoi asezonează-i. Lasă-i la cuptor să se gătească aprox. 25-30 de minute și mai întoarce-i din când în când să se gătească uniform.

Note

**brânză cheddar: Dacă dorești să folosești ingredientul opțional, pur și simplu servește-i cu brânza mărunțită deasupra.

Timpii de gătire pot varia de la cuptor la cuptor, folosește-te de intuiție. În principiu, dacă sunt aurii-roșiatici sunt gata.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-am bucura să auzim de la tine ce ți-a plăcut la această rețetă sau ce ai schimba, lasă un comentariu mai jos!

Distribuie pe:

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII

    Completează câmpurile și votează 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star