Print
sos de coacăze roșii
buton-print buton-pinterest

Rețetă sos de coacăze roșii

Pregătește-ți sos de coacăze roșii cu doar câteva ingrediente. Se poate servi alături de carne de pui, curcan, rață sau chiar brânzeturi.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Gătire: 7 min
  • Timp Total: 12 min
  • Porții: 2 porții
  • Categorie: Sos
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

200g coacăze roșii.

3 linguri zahăr brun.

1 lingură oțet balsamic.

1 linguriță cimbru uscat.

sare și piper după gust.

Mod de preparare:

  1. Pune coacăzăle roșii într-o cratiță și zdrobește-le cu o furculiță, adaugă peste zahărul, oțetul și cimbrul. Fierbe ingredientele la foc mic aprox. 6-7 minute (amestecă continuu).
  2. Odată ce sosul s-a răcit, trece-l printr-o sită și pune-l într-o sosieră/bol. Asezonează după gust și servește.

Note

Poți să adaugi puțină coajă rasă de lămâie sau portocală pentru un echilibru între dulce și aciditate.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100ml
  • Calorii: 115kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 0.1g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 29g
  • Fibre: 0.2g
  • Proteine: 0.3g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star