Rețetă mic dejun cu dovleac plăcintar și ouă
Acest mic dejun cu dovleac plăcintar, ouă, bacon, ceapă este sațios, aromat și foarte ușor de făcut. În general preparatele ce conțin ouă sunt foarte versatile, astfel se pot combina cu diverse legume.
- Timp Preparare: 2 minute
- Timp Gătire: 8 minute
- Timp Total: 10 minute
- Porții: 4 porții
- Categorie: Mic dejun
- Bucătărie: Europa
Ingrediente:
500–700g dovleac dulce/plăcintar.
4 ouă.
4 felii bacon.
1 ceapă medie (roșie sau galbenă).
1 lingură ulei de floarea soarelui/măsline .
sare & piper după gust.
boia iute/dulce, busuioc, cimbru (opțional).
Mod de preparare:
- Taie ceapa și baconul mărunt iar dovleacul plăcintar cubulețe medii. Într-o tigaie călește cu ulei ceapa și baconul la foc mediu/mare până când baconul este crocant și ceapa aurie. Scoate-le pe o farfurie apoi lasă-le deoparte și redu focul la mediu/mic pentru pasul doi.
- Adaugă dovleacul și prăjește-l până când prinde o crustă maronie (trebuie învârtit ocazional), dacă este necesar se mai poate adăuga ulei. Când dovleacul a prins crusta maronie, pune ceapa și baconul în tigaie, amestecă și mai lasă-le aproximativ 5 minute pe foc.
- Fă spațiu pentru cele 4 ouă și prăjește-le în funcție de preferință. Oprește focul, asezonează cu sare și piper după gust apoi servește.
Note
Opțional se poate asezona cu boia iute/dulce, busuioc, cimbru și servi cu feta.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 150kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 10g
- Grăsimi Sat: 3g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 10g
- Fibre: 0
- Proteine: 8g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.