Rețetă ciuperci pleurotus la tigaie
Aceasta este o rețetă rapidă de ciuperci pleurotus la tigaie cu proveniență din bucătăria turcească. Bogată în aromă și textură, poți să o servești ca și fel principal de mâncare sau ca și garnitură.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 15 min
- Timp Total: 20 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Antreu
- Bucătărie: Turcia
Ingrediente:
450g ciuperci pleurotus.
20g unt.
4 căței de usturoi zdrobiți fără coajă.
2 cepe verzi sau o ceapă albă uscată (ambele tocate mărunt).
sare și piper după gust.
cimbru, vin alb, zeamă de lămâie (opțional).
Mod de preparare:
- Curăță ciupercile pleurotus cu un prosop de hârtie ușor umed. Taie ciupercile în bucăți medii, puteți să le îndepărtați tulpinile sau să le lăsați. Toacă ceapa verde sau albă mărunt.
- Topiți untul într-o tigaie mare la foc-mediu mare. Așezați bucățile de ciuperci în tigaia încinsă, într-un singur strat. Se gătesc până când devin aurii pe o parte și se întorc pentru a obține exact același rezultat. Reduceți focul dacă este nevoie.
- Adaugă în tigaie usturoiul, ceapa verde sau albă, sare și piper. Când au devenit aurii (ceapa&usturoiul), întoarce-le și pe cealaltă parte și scoate-le afară.
Note
Nu trebuie să spălați sau să clătiți ciupercile. Trebuie doar să le curățați cu un prosop de hârtie umed doarece dacă le spălați ele vor elibera foarte multă apă când le gătiți.
Nu recomand să le prăjiți din timp deoarece își vor pierde textura plăcută pe măsură ce stau, deci să le prăjiți chiar înainte de a le servi.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 60kcal
- Zahăr: 1g
- Sodiu: 5mg
- Grăsimi: 3g
- Grăsimi Sat: 2g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 7g
- Fibre: 2g
- Proteine: 3g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.