Rețetă prăjitură cu căpșuni pufoasă
Pregătește-ți o prăjitură cu căpșuni pufoasă folosind ingrediente accesibile și de bază. Nu este greu de făcut, poți să-i adaugi în compoziție și alte fructe sau arome.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 30 min
- Timp Total: 40 min
- Porții: 14 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
6 ouă (separă gălbenușurile de albușuri).
250g căpșuni.
200g făină.
100g zahăr.
1 plic praf de copt (aprox. 10g).
1 linguriță esență de vanilie.
zahăr pudră (opțional).
Mod de preparare:
- Spală căpșunile și taie-le în două. Într-un castron bate albușurile spumă tare (folosește un mixer să le amesteci).
- Într-un alt castron, pune gălbenușurile, zahărul, esența de vanilie (1 linguriță) și amestecă-le cu un mixer. Toarnă compoziția peste albușurile bătute spumă apoi amestecă cu o spatulă de silicon (sau lingură). Când compoziția s-a omogenizat, pune praful de copt și adaugă făina treptat între timp ce amesteci cu spatula.
- Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Compoziția se toarnă în tavă și se nivelează să ia forma tavei, bate tava puțin de masă să iasă bulele de aer. Adaugă bucățile de căpșuni apoi pune prăjitura la copt aprox. 30-35 de minute (fiecare cuptor diferă, poți face testul cu scobitoarea, vezi note). Servește cu o cană de lapte dacă dorești.
Note
**scobitoare: Înțeapă blatul cu o scobitoare, dacă de scobitoare nu se lipește nimic, înseamnă că prăjitura ta este gata!
După ce scoți prăjitura de la cuptor, poți să o pudrezi cu zahăr pudră vanilat.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 300kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 10g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 50g
- Fibre: 0
- Proteine: 6g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.