Print
prăjitură cu căpșuni într-o tavă
buton-print buton-pinterest

Rețetă prăjitură cu căpșuni pufoasă

Care-i scopul atunci când pregătești o prăjitură cu căpșuni? Să iasă pufoasă și aromată! Rețeta se folosește de ingrediente simple și ieftine, cealaltă parte bună a rețetei este că-i ușor de executat.

info

  • Author: Oana
  • Preparare: 10 min
  • Gătire: 30 min
  • Timp Total: 40 min
  • Porții: 14 porții
  • Categorie: Desert
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

6 ouă (separă gălbenușurile de albușuri).

250g căpșuni.

200g făină.

100g zahăr.

1 plic praf de copt (aprox. 10g).

1 linguriță esență de vanilie.

zahăr pudră (opțional).

Mod de preparare:

  1. Spală căpșunile și taie-le în două. Într-un castron bate albușurile spumă tare (folosește un mixer să le amesteci).
  2. Într-un alt castron, pune gălbenușurile, zahărul, esența de vanilie (1 linguriță) și amestecă-le cu un mixer. Toarnă compoziția peste albușurile bătute spumă apoi amestecă cu o spatulă de silicon (sau lingură). Când compoziția s-a omogenizat, pune praful de copt și adaugă făina treptat între timp ce amesteci cu spatula.
  3. Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Compoziția se toarnă în tavă și se nivelează să ia forma tavei, bate tava puțin de masă să iasă bulele de aer. Adaugă bucățile de căpșuni apoi pune prăjitura la copt aprox. 30-35 de minute (fiecare cuptor diferă, poți face testul cu scobitoarea, vezi note). Servește cu o cană de lapte dacă dorești.

Note

**scobitoare: Înțeapă blatul cu o scobitoare, dacă de scobitoare nu se lipește nimic, înseamnă că prăjitura ta este gata!

După ce scoți prăjitura de la cuptor, poți să o pudrezi cu zahăr pudră vanilat.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-am bucura să auzim de la tine ce ți-a plăcut la această rețetă sau ce ai schimba, lasă un comentariu mai jos!

Distribuie pe:

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII

    Completează câmpurile și votează 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star