Rețetă gogoși grecești
Pentru desert poți să-ți faci gogoși grecești (cunoscute și sub numele de „loukoumades” sunt ușor de preparat, pufoase și aromate. Compoziția lor este simplă, au un gust ușor dulce și pot fi servite cu o multitudine de topping-uri
- Timp Preparare: 13 min
- Timp Gătire: 20 min
- Timp Total: 33 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: Grecia
Ingrediente:
2 căni de apă.
1/2 cană de unt (aprox. 120-150g).
sare.
1 cană făină.
3 ouă.
ulei.
miere, scorțișoară, gem sau sirop de ciocolată pentru decorat.
Mod de preparare:
- Pune apa, untul și sarea să fiarbă într-o cratiță la foc mediu; când ingredientele au ajuns la temperatura de fierbere, adaugă făină și amestecă continuu până când compoziția se îngroașă apoi oprește focul.
- Când compoziția s-a răcit, pune ouăle (adaugă unul, incorporează-l apoi pune-l pe următorul).
- Prăjește gogoșile în baie de ulei până când devin aurii-maronii. Scoate-le pe un platou/farfurie pe care ai un servețel de hârtie pentru a elimina excesul de ulei; deasupra lor poți să pui miere, sirop de ciocolată, scorțișoară sau gem.
Note
Amestecă continuu în timp ce adaugi făina pentru a evita formarea cocoloașelor. Folosește o lingură de lemn sau o spatulă pentru a obține o compoziție omogenă.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 2 gogoși
- Calorii: 350kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 15g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 40g
- Fibre: 1g
- Proteine: 5g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.