Print
sos pizza de casă pus pe blat pe o pizza făcută

Rețetă sos pizza de casă

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

În principiu, este ok să-ți prepari propriul sos pizza dacă nu dorești să apelezi la sosurile din comerț pline de conservanți și alte ingrediente artificiale. Se amestecă ingredientele apoi se lasă să stea măcar o oră pentru ca aromele să se infuzeze.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 1 oră
  • Timp total: 1 oră
  • Cantitate: 8 porții
  • Categorie: La borcan
  • Bucătărie: Italia

Ingrediente:

1 pahar de apă.

1 conservă pastă de tomate.

50ml ulei de măsline sau floarea soarelui/unt.

2 căței de usturoi zdrobiți sau rași pentru un gust mai puternic.

1/2 sau 1 linguriță de oregano.

1/2 sau 1 linguriță de busuioc.

1/2 sau 1 linguriță de rozmarin.

1/2 linguriță de zahăr (opțional, vezi note).

sare și piper după gust.


Mod de preparare:

  1. Puneți toate ingredientele într-un borcan sau castron mare apoi amestecă bine. Lasă sosul să stea câteva ore pentru a lăsa aromele să se infuzeze (minim 1 oră) apoi se poate întinde pe aluat.
Note

Pentru a adăuga o notă de picant, poți să adaugi ardei iuți, chilli pudră și puțin ardei gras.

**zahăr: Dacă optezi să adaugi puțin zahăr, acesta va contracara aciditatea roșiilor.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII