Print
sos pizza de casă pus pe blat pe o pizza făcută
buton-print buton-pinterest

Rețetă sos pizza de casă

În principiu, este ok să-ți prepari propriul sos pizza dacă nu dorești să apelezi la sosurile din comerț pline de conservanți și alte ingrediente artificiale. Se amestecă ingredientele apoi se lasă să stea măcar o oră pentru ca aromele să se infuzeze.

info

  • Author: Oana
  • Preparare: 1 oră
  • Timp Total: 1 oră
  • Porții: 8 porții
  • Categorie: La borcan
  • Bucătărie: Italia

Ingrediente:

1 pahar de apă.

1 conservă pastă de tomate.

50ml ulei de măsline sau floarea soarelui/unt.

2 căței de usturoi zdrobiți sau rași pentru un gust mai puternic.

1/2 sau 1 linguriță de oregano.

1/2 sau 1 linguriță de busuioc.

1/2 sau 1 linguriță de rozmarin.

1/2 linguriță de zahăr (opțional, vezi note).

sare și piper după gust.

Mod de preparare:

  1. Puneți toate ingredientele într-un borcan sau castron mare apoi amestecă bine. Lasă sosul să stea câteva ore pentru a lăsa aromele să se infuzeze (minim 1 oră) apoi se poate întinde pe aluat.

Note

Pentru a adăuga o notă de picant, poți să adaugi ardei iuți, chilli pudră și puțin ardei gras.

**zahăr: Dacă optezi să adaugi puțin zahăr, acesta va contracara aciditatea roșiilor.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-am bucura să auzim de la tine ce ți-a plăcut la această rețetă sau ce ai schimba, lasă un comentariu mai jos!

Distribuie pe:

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII

    Completează câmpurile și votează 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star