Print
sos pizza de casă pus pe blat pe o pizza făcută
buton-print buton-pinterest

Rețetă sos pizza de casă

În principiu, este ok să-ți prepari propriul sos pizza dacă nu dorești să apelezi la sosurile din comerț pline de conservanți și alte ingrediente artificiale. Se amestecă ingredientele apoi se lasă să stea măcar o oră pentru ca aromele să se infuzeze.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 1 oră
  • Timp Total: 1 oră
  • Porții: 8 porții
  • Categorie: La borcan
  • Bucătărie: Italia

Ingrediente:

1 pahar de apă.

1 conservă pastă de tomate.

50ml ulei de măsline sau floarea soarelui/unt.

2 căței de usturoi zdrobiți sau rași pentru un gust mai puternic.

1/2 sau 1 linguriță de oregano.

1/2 sau 1 linguriță de busuioc.

1/2 sau 1 linguriță de rozmarin.

1/2 linguriță de zahăr (opțional, vezi note).

sare și piper după gust.

Mod de preparare:

  1. Puneți toate ingredientele într-un borcan sau castron mare apoi amestecă bine. Lasă sosul să stea câteva ore pentru a lăsa aromele să se infuzeze (minim 1 oră) apoi se poate întinde pe aluat.

Note

Pentru a adăuga o notă de picant, poți să adaugi ardei iuți, chilli pudră și puțin ardei gras.

**zahăr: Dacă optezi să adaugi puțin zahăr, acesta va contracara aciditatea roșiilor.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 60kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 4g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 10g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 1g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-ar face plăcere să auzim părerea ta! Lasă un comentariu mai jos și acordă o notă rețetei.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star