
Rețetă sos pizza de casă
În principiu, este ok să-ți prepari propriul sos pizza dacă nu dorești să apelezi la sosurile din comerț pline de conservanți și alte ingrediente artificiale. Se amestecă ingredientele apoi se lasă să stea măcar o oră pentru ca aromele să se infuzeze.
- Preparare: 1 oră
- Timp Total: 1 oră
- Porții: 8 porții
- Categorie: La borcan
- Bucătărie: Italia
Ingrediente:
1 pahar de apă.
1 conservă pastă de tomate.
50ml ulei de măsline sau floarea soarelui/unt.
2 căței de usturoi zdrobiți sau rași pentru un gust mai puternic.
1/2 sau 1 linguriță de oregano.
1/2 sau 1 linguriță de busuioc.
1/2 sau 1 linguriță de rozmarin.
1/2 linguriță de zahăr (opțional, vezi note).
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Puneți toate ingredientele într-un borcan sau castron mare apoi amestecă bine. Lasă sosul să stea câteva ore pentru a lăsa aromele să se infuzeze (minim 1 oră) apoi se poate întinde pe aluat.
Note
Pentru a adăuga o notă de picant, poți să adaugi ardei iuți, chilli pudră și puțin ardei gras.
**zahăr: Dacă optezi să adaugi puțin zahăr, acesta va contracara aciditatea roșiilor.