Print
sos de avocado într-un mojar
buton-print buton-pinterest

Rețetă sos de avocado mexican

Pregătește-ți sos de avocado mexican proaspăt și cremos. Este un sos versatil ușor de făcut, poate fi servit în salate ca dressing, shaorma, carne în funcție de preferințe.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Total: 5 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Diverse
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

1 avocado.

80g smântână sau iaurt.

12 căței de usturoi.

sucul de la o jumătate de lămâie.

12 linguri ulei de floarea soarelui/măsline.

2025g de coriandru sau mentă/busuioc.

sare și piper după gust.

ardei iute (opțional).

ceapă (opțional).

Mod de preparare:

  1. Pune ingredientele într-un blender și mixează până obții un sos cremos, ajustează consistența cu apă după preferință. Pune sosul într-un recipient care se închide ermetic sau servește-l pe loc.

Note

Dacă pui sosul într-un recipient care se închide ermetic, poți să îl ții la frigider aprox. 4 zile.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100ml
  • Calorii: 252kcal
  • Zahăr: 1.5g
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 25g
  • Grăsimi Sat: 4.5g
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 6.3g
  • Fibre: 4.7g
  • Proteine: 1.5g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star