Rețetă sos de avocado mexican
Pregătește-ți sos de avocado mexican proaspăt și cremos. Este un sos versatil ușor de făcut, poate fi servit în salate ca dressing, shaorma, carne în funcție de preferințe.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Total: 5 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Diverse
- Bucătărie: European
Ingrediente:
1 avocado.
80g smântână sau iaurt.
1–2 căței de usturoi.
sucul de la o jumătate de lămâie.
1–2 linguri ulei de floarea soarelui/măsline.
20–25g de coriandru sau mentă/busuioc.
sare și piper după gust.
ardei iute (opțional).
ceapă (opțional).
Mod de preparare:
- Pune ingredientele într-un blender și mixează până obții un sos cremos, ajustează consistența cu apă după preferință. Pune sosul într-un recipient care se închide ermetic sau servește-l pe loc.
Note
Dacă pui sosul într-un recipient care se închide ermetic, poți să îl ții la frigider aprox. 4 zile.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100ml
- Calorii: 252kcal
- Zahăr: 1.5g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 25g
- Grăsimi Sat: 4.5g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 6.3g
- Fibre: 4.7g
- Proteine: 1.5g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.