Rețetă ratotă de ouă pufoasă
Pregătește-ți o ratotă de ouă pufoasă în doar câteva minute. Este ușor de făcut, poți să o personalizezi în funcție de preferințe și să adaugi diverse legume prăjite la tigaie sau mezeluri.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 5 min
- Timp Total: 10 min
- Porții: 1 porție
- Categorie: Mic dejun
- Bucătărie: European
Ingrediente:
3 ouă mari.
1/8 linguriță de sare.
30ml lapte (opțional).
10g unt.
piper negru sau alb după gust.
Mod de preparare:
- Într-un bol bate ouăle împreună cu sarea și laptele dacă folosești.
- Într-o tigaie antiaderentă, topește untul la foc mediu-mare până devine spumos. Adaugă ouăle și gătește-le ușor amestecând cu o spatulă de silicon aprox. 3-4 minute, asezonează și servește.
Note
Poți să asezonezi și cu pătrunjel sau cimbru.
Poți să înlocuiești laptele cu lapte de migdale sau de cocos dacă ești intolerant la lactoză.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 150kcal
- Zahăr: 0
- Grăsimi: 10g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 1g
- Fibre: 0
- Proteine: 12g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.