Print
ratota de oua pufoasa pe o felie de pâine
buton-print buton-pinterest

Rețetă ratotă de ouă pufoasă

Pregătește-ți  o ratotă de ouă pufoasă în doar câteva minute. Este ușor de făcut, poți să o personalizezi în funcție de preferințe și să adaugi diverse legume prăjite la tigaie sau mezeluri.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Gătire: 5 min
  • Timp Total: 10 min
  • Porții: 1 porție
  • Categorie: Mic dejun
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

3 ouă mari.

1/8 linguriță de sare.

30ml lapte (opțional).

10g unt.

piper negru sau alb după gust.

Mod de preparare:

  1. Într-un bol bate ouăle împreună cu sarea și laptele dacă folosești.
  2. Într-o tigaie antiaderentă, topește untul la foc mediu-mare până devine spumos. Adaugă ouăle și gătește-le ușor amestecând cu o spatulă de silicon aprox. 3-4 minute, asezonează și servește.

Note

Poți să asezonezi și cu pătrunjel sau cimbru.

Poți să înlocuiești laptele cu lapte de migdale sau de cocos dacă ești intolerant la lactoză.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 150kcal
  • Zahăr: 0
  • Grăsimi: 10g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 1g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 12g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star