
Rețetă sos tzatziki (sos grecesc)
Prepară sos tzatziki comform rețetei grecești. Cu iaurt, castraveți și diverse ierburi îți va ieși un sos delicios potrivit pentru sezonul cald grație proprietății sale răcoritoare.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Total: 15 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Sos
- Bucătărie: Grecia
Ingrediente:
150g iaurt grecesc simplu.
2 castraveți de mărime medie.
2 linguri ulei de măsline sau de floarea soarelui.
2 linguri de mărar/mentă mărunțită proaspătă.
1 lingură zeamă de lămâie.
1 cățel de usturoi.
jumătate de linguriță de sare.
Mod de preparare:
- Răzuiește castraveții (dacă dorești poți să-i decojești sau să îi cureți de semințe, dar n-are nimica dacă nu o faci) apoi peste castraveții răzuiți adaugă sarea și lasă-i câteva minute să iasă excesul de apă. Stoarce-i bine și pune-i într-un bol.
- În bolul în care ai pus castraveții răzuiți adaugă restul ingredientelor (iaurtul, uleiul, mărarul/menta, zeama de lămâie și usturoiul) apoi amestecă bine și lasă compoziția să stea 5 minute pentru a infuza aroma. Gustă și mai pune sare dacă consideri că are nevoie.
Note
Se poate servi alături de preparate din carne, dar merge la fel de bine și cu legume. Acesta se poate păstra la frigider până la 3-4 zile.