Rețetă desert de căpșuni fără coacere
Un desert de căpșuni fără coacere simplu de preparat și rece, numai bun de servit în zilele calde de vară. Se pregătește ușor și rapid cu doar câteva ingrediente de bază.
- Timp Preparare: 30 min
- Timp Gătire: 5 min
- Timp Total: 35 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: România
Ingrediente:
CREMĂ:
1l lapte.
150g zahăr.
4 gălbenușuri.
100g amidon.
esență de vanilie.
BAZA:
200g căpșuni
50–100g zahăr.
300ml apă.
100g fulgi de ovăz
GLAZURA:
300g ciocolată neagră.
150ml frișcă.
50g unt.
Mod de preparare:
- Crema: Într-o oală, fierbe o parte din lapte împreună cu zahărul și esența de vanilie. Într-un bol, amestecă amidonul cu gălbenușurile și restul de lapte, când laptele fierbe, adaugă compoziția de gălbenușuri și amidon trepat între timp ce amesteci continuu. Fierbe crema până când se îngroașă, apoi las-o să se răcească.
- Baza: Fierbe căpșunile, zahărul și apa într-o oală. Când căpșunile sunt fierte, pasează-le cu un blender vertical, adaugă fulgii de ovăz și amestecă până se omogenizează.
- Glazura&Montare: Topește ciocolata cu frișcă și untul folosindu-te de metoda bain-marie (vezi note dacă nu știi) apoi în pahare pune un strat de bază, cremă și decorează cu glazură de ciocolată. Servește rece.
Note
**bain-marie: Pune într-o cratiță apă până la jumătate sau sfert și o altă cratiță deasupra ei, pornește focul și asta-i tot.
Poți să înlocuiești glazura cu un strat de fructe proaspete, zahărul cu îndulcitor natural.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 410kcal
- Zahăr: 44g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 24g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 55g
- Fibre: 0
- Proteine: 9g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.