Rețetă pastă de susan
Cu doar câteva ingrediente și puțin timp, vei obține o pastă de susan cremoasă și versatilă, potrivită pentru numeroase preparate culinare.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 10 min
- Timp Total: 20 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Diverse
- Bucătărie: European
Ingrediente:
750g susan alb.
90ml ulei de floarea soarelui sau de măsline, avocado, rapiță etc.
sare (opțional).
pastă de usturoi (opțional).
Mod de preparare:
- Împarte susanul în două. Prăjește-l aprox. 5 minute (până devine ușor auriu, vezi să nu îl arzi!) amestecând din când în când. Lasă-l să se răcească într-un bol.
- Când susanul s-a răcit, pune susanul în blender și mixează până obții o pastă apoi adaugă uleiul și mai mixează aprox. 3-4 minute sau până ajungi la consistența dorită. Păstrează-l la frigider într-un recipient ce se închide ermetic sau folosește-l pe loc.
Note
Atenție să nu prăjești semințele de susan prea tare, gustul se va strica!