Print
pastă de susan într-un borcan
buton-print buton-pinterest

Rețetă pastă de susan

Cu doar câteva ingrediente și puțin timp, vei obține o pastă de susan cremoasă și versatilă, potrivită pentru numeroase preparate culinare.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 10 min
  • Timp Total: 20 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Diverse
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

750g susan alb.

90ml ulei de floarea soarelui sau de măsline, avocado, rapiță etc.

sare (opțional).

pastă de usturoi (opțional).

Mod de preparare:

  1. Împarte susanul în două. Prăjește-l aprox. 5 minute (până devine ușor auriu, vezi să nu îl arzi!) amestecând din când în când. Lasă-l să se răcească într-un bol.
  2. Când susanul s-a răcit, pune susanul în blender și mixează până obții o pastă apoi adaugă uleiul și mai mixează aprox. 3-4 minute sau până ajungi la consistența dorită. Păstrează-l la frigider într-un recipient ce se închide ermetic sau folosește-l pe loc.

Note

Atenție să nu prăjești semințele de susan prea tare, gustul se va strica!

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star