Rețetă salată grecească cu paste
Pregătește-ți acasă salată grecească cu paste și bucură-te de aromele autentice ale bucătăriei grecești cu această rețetă ușor de făcut. Este șatioasă și fresh, dressing-ul îi va oferi o explozie de arome.
- Timp Preparare: 30 min
- Timp Gătire: 15 min
- Timp Total: 45 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Salate
- Bucătărie: Grecia
Ingrediente:
250g paste scurte (ditalini).
150g brânză feta.
2–3 castraveți tăiați cubulețe.
1–2 roșii tăiate cubulețe.
1 ceapă albă sau roșie tocată.
100g măsline taiate în două sau întregi.
2 linguri pătrunjel verde sau mărar.
ardei kapia, varză (opțional).
DRESSING:
3 linguri ulei de floarea soarelui sau măsline.
2 linguri oțet balsamic.
2–3 căței de usturoi zdrobiți.
1/2 linguriță oregano, cimbru.
2 linguri suc de lămâie sau lime.
1–2 linguri iaurt grecesc (opțional).
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Fierbe pastele, lasă-le să se scurgă și răcească. Odată ce s-au răcit, transferă-le într-un bol împreună cu roșiile, castraveții, ceapa, pătrunjelul, măslinele și brânza feta.
- Pune ingredientele într-o sosieră/bol mic și amestecă-le până se omogenizează. Toarnă dressing-ul deasupra (amestecă) și lasă salata la frigider aprox. 30 de minute, servește.
Note
Dacă dorești, poți să servești salata alături de pâine prăjită, lipii sau pita.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 11kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 0.5g
- Grăsimi Sat: 0.25g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 1g
- Fibre: 0.12g
- Proteine: 0.62g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.