Print
salată de ridichi negre
buton-print buton-pinterest

Rețetă salată de ridichi negre

Salata de ridichi negre este o salată ușoară și delicioasă care poate fi servită ca aperitiv sau ca și garnitură alături de carne de pui sau pește.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 30 min
  • Timp Total: 40 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Salate
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

1/2kg cartofi albi.

4 ridichi negre curățate de coajă.

maioneză.

o linguriță de sare.

Mod de preparare:

  1. Taie cartofii bucăți medii, fierbe-i cu puțină sare (1-2 linguri) în 1,5l de apă la foc mediu, 30 de minute sau până când sunt pătrunși. Scurge cartofii fierți și pasați-i ca pentru piure (când îi pasezi poți să adaugi 1 lingură de ulei de măsline și oțet balsamic).
  2. Între timp ce cartofii fierb, rade ridichile pe răzătoare (folosește partea cu ochiuri mari) presărându-le cu puțină sare. Amestecă piureul răcit cu ridichile și maioneza, servește.

Note

Puteți adăuga câteva frunze de mentă sau de busuioc proaspăt pentru a adăuga un plus de arome proaspete.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 130kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 6g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 20g
  • Fibre: 3g
  • Proteine: 3g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star