Print
budincă într-o cratiță cu mâner
buton-print buton-pinterest

Cum se pregătește budinca praf? Rețetă budincă

Dacă ești interesat/ă cum se pregătește budinca praf sau cum poți să o îmbunătățești, aceasta este rețeta pe care o cauți. Pașii sunt simpli de înțeles și s-au folosit doar ingrediente de bază, simpliste.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Gătire: 10 min
  • Timp Total: 15 min
  • Porții: 2 porții
  • Categorie: Desert / Tutoriale
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

praf de budincă orice aromă.

500ml lapte + 34 linguri de lapte.

23 linguri de zahăr (sau mai mult).

1 vârf de cuțit praf de copt (opțional, pentru a fi mai pufoasă).

Mod de preparare:

  1. Pune cei 500ml de lapte la fiert. Între timp, într-un bol adaugă budinca praf, zahăr după gust, cele 3-4 linguri de lapte și amestecă cu un tel aproximativ 3-4 minute sau până când compoziția este omogenă.
  2. Când laptele este cald, oprește focul și adaugă compoziția din bol. Pornește focul pe mic și amestecă continuu cu telul aprox. 1-2 minute sau până când budinca s-a îngroșat și este cremoasă.
  3. Lasă budinca să se răcească, când a ajuns la temperatura camerei acoperă cratița cu o folie de plastic și las-o la frigider minim 1 oră, dar recomandat ar fi peste noapte, rece este mult mai gustoasă.

Note

Pentru o budincă mai cremoasă și mai bogată în gust, poți înlocui cele 3-4 linguri de lapte cu smântână lichidă.

Poți decora budinca cu fructe proaspete, gem sau sirop de ciocolată înainte de a o servi.

Ai grijă să nu lași budinca prea mult timp pe foc, deoarece se poate arde și va avea un gust neplăcut. Timpii de preparare pot varia deoarece fiecare aragaz/plită este diferită.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-ar face plăcere să auzim părerea ta! Lasă un comentariu mai jos și acordă o notă rețetei.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star