Cum se pregătește budinca praf? Rețetă budincă
Dacă ești interesat/ă cum se pregătește budinca praf sau cum poți să o îmbunătățești, aceasta este rețeta pe care o cauți. Pașii sunt simpli de înțeles și s-au folosit doar ingrediente de bază, simpliste.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 10 min
- Timp Total: 15 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Desert / Tutoriale
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
praf de budincă orice aromă.
500ml lapte + 3–4 linguri de lapte.
2–3 linguri de zahăr (sau mai mult).
1 vârf de cuțit praf de copt (opțional, pentru a fi mai pufoasă).
Mod de preparare:
- Pune cei 500ml de lapte la fiert. Între timp, într-un bol adaugă budinca praf, zahăr după gust, cele 3-4 linguri de lapte și amestecă cu un tel aproximativ 3-4 minute sau până când compoziția este omogenă.
- Când laptele este cald, oprește focul și adaugă compoziția din bol. Pornește focul pe mic și amestecă continuu cu telul aprox. 1-2 minute sau până când budinca s-a îngroșat și este cremoasă.
- Lasă budinca să se răcească, când a ajuns la temperatura camerei acoperă cratița cu o folie de plastic și las-o la frigider minim 1 oră, dar recomandat ar fi peste noapte, rece este mult mai gustoasă.
Note
Pentru o budincă mai cremoasă și mai bogată în gust, poți înlocui cele 3-4 linguri de lapte cu smântână lichidă.
Poți decora budinca cu fructe proaspete, gem sau sirop de ciocolată înainte de a o servi.
Ai grijă să nu lași budinca prea mult timp pe foc, deoarece se poate arde și va avea un gust neplăcut. Timpii de preparare pot varia deoarece fiecare aragaz/plită este diferită.