Print
budincă într-o cratiță cu mâner

Cum se pregătește budinca praf? Rețetă budincă

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Dacă ești interesat/ă cum se pregătește budinca praf sau cum poți să o îmbunătățești, aceasta este rețeta pe care o cauți. Pașii sunt simpli de înțeles și s-au folosit doar ingrediente de bază, simpliste.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 5 min
  • Gătire: 10 min
  • Timp total: 15 min
  • Cantitate: 2 porții
  • Categorie: Desert / Tutoriale
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

praf de budincă orice aromă.

500ml lapte + 34 linguri de lapte.

23 linguri de zahăr (sau mai mult).

1 vârf de cuțit praf de copt (opțional, pentru a fi mai pufoasă).


Mod de preparare:

  1. Pune cei 500ml de lapte la fiert. Între timp, într-un bol adaugă budinca praf, zahăr după gust, cele 3-4 linguri de lapte și amestecă cu un tel aproximativ 3-4 minute sau până când compoziția este omogenă.
  2. Când laptele este cald, oprește focul și adaugă compoziția din bol. Pornește focul pe mic și amestecă continuu cu telul aprox. 1-2 minute sau până când budinca s-a îngroșat și este cremoasă.
  3. Lasă budinca să se răcească, când a ajuns la temperatura camerei acoperă cratița cu o folie de plastic și las-o la frigider minim 1 oră, dar recomandat ar fi peste noapte, rece este mult mai gustoasă.
Note

Pentru o budincă mai cremoasă și mai bogată în gust, poți înlocui cele 3-4 linguri de lapte cu smântână lichidă.

Poți decora budinca cu fructe proaspete, gem sau sirop de ciocolată înainte de a o servi.

Ai grijă să nu lași budinca prea mult timp pe foc, deoarece se poate arde și va avea un gust neplăcut. Timpii de preparare pot varia deoarece fiecare aragaz/plită este diferită.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII