Print
ketchup de casă într-o sosieră și cartofi prăjiți
buton-print buton-pinterest

Rețetă ketchup de casă

Aceasta este o rețetă simplă de ketchup de casă fără E-uri și cu un gust autentic. Este ușor de preparat, mai bun cal cel din magazin fiind ușor de personalizat în funcție de nevoile tale.

info

  • Author: Alexandra
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Gătire: 45 min
  • Timp Total: 50 min
  • Porții: 24 porții
  • Categorie: Sos
  • Bucătărie: China

Ingrediente:

800g de roșii la conservă făcute piure.

1 ceapă medie.

2 linguri de ulei de măsline/floarea soarelui.

5080g zahăr brun.

1 linguriță de sare.

120ml oțet alb sau oțet de cidru.

1 linguriță de scorțișoară pudră.

1 linguriță de piper negru.

1 linguriță de nucșoară rasă și fulgi de ardei iute (după gust).

Mod de preparare:

  1. Toacă ceapa. Într-o cratiță adaugă uleiul de măsline/floarea soarelui și încălzește-l la foc mediu, adaugă ceapa tocată și rumenește-o până devine translucidă.
  2. Adaugă roșiile pasate, zahărul brun, oțetul, scorțișoara, piperul negru, sarea și amestecă bine. Gătește aprox. 40 de minute la foc foarte mic, amestecând des până când sosul se îngroașă.
  3. Când sosul este gata, adaugă nucșoara și ardeii iuți (amestecă). Toarnă ketchup-ul în sticle sterilizate apoi închideți-le ermetic și puneți-le la frigider până când aveți nevoie de el.

Note

Dacă doriți să folosiți roșii proaspete, fierbeți-le mai întâi în apă timp de 2-3 minute, decojiți-le și îndepărtați semințele și sucul apoi continuați cu rețeta.

Dacă dorești un ketchup mai fin, poți trece compoziția printr-o sită înainte de a-l pune în sticle.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 75kcal
  • Zahăr: 9,5g
  • Sodiu: 271mg
  • Grăsimi: 3,5g
  • Grăsimi Sat: 0,5g
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 11,5g
  • Proteine: 0,7g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru AlexandraAlexandra

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star