Rețetă ketchup de casă
Aceasta este o rețetă simplă de ketchup de casă fără E-uri și cu un gust autentic. Este ușor de preparat, mai bun cal cel din magazin fiind ușor de personalizat în funcție de nevoile tale.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 45 min
- Timp Total: 50 min
- Porții: 24 porții
- Categorie: Sos
- Bucătărie: China
Ingrediente:
800g de roșii la conservă făcute piure.
1 ceapă medie.
2 linguri de ulei de măsline/floarea soarelui.
50–80g zahăr brun.
1 linguriță de sare.
120ml oțet alb sau oțet de cidru.
1 linguriță de scorțișoară pudră.
1 linguriță de piper negru.
1 linguriță de nucșoară rasă și fulgi de ardei iute (după gust).
Mod de preparare:
- Toacă ceapa. Într-o cratiță adaugă uleiul de măsline/floarea soarelui și încălzește-l la foc mediu, adaugă ceapa tocată și rumenește-o până devine translucidă.
- Adaugă roșiile pasate, zahărul brun, oțetul, scorțișoara, piperul negru, sarea și amestecă bine. Gătește aprox. 40 de minute la foc foarte mic, amestecând des până când sosul se îngroașă.
- Când sosul este gata, adaugă nucșoara și ardeii iuți (amestecă). Toarnă ketchup-ul în sticle sterilizate apoi închideți-le ermetic și puneți-le la frigider până când aveți nevoie de el.
Note
Dacă doriți să folosiți roșii proaspete, fierbeți-le mai întâi în apă timp de 2-3 minute, decojiți-le și îndepărtați semințele și sucul apoi continuați cu rețeta.
Dacă dorești un ketchup mai fin, poți trece compoziția printr-o sită înainte de a-l pune în sticle.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 75kcal
- Zahăr: 9,5g
- Sodiu: 271mg
- Grăsimi: 3,5g
- Grăsimi Sat: 0,5g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 11,5g
- Proteine: 0,7g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.