
Rețetă ketchup de casă
Descriere:
Este foarte ușor și recomandat să-ți prepari ketchup de casă, nu are e-uri și este atât de iute sau dulce pe cât îți dorești. Cel mai important mult mai bun față de cel de la magazin.
Informații:
- Preparare: 5 min
- Gătire: 45 min
- Timp total: 50 min
- Cantitate: 24 porții
- Categorie: Sos
- Bucătărie: China
Ingrediente:
800g de roșii la conservă făcute piure.
1 ceapă medie.
2 linguri de ulei de măsline/floarea soarelui.
50–80g zahăr brun.
1 linguriță de sare.
120ml oțet alb sau oțet de cidru.
1 linguriță de scorțișoară pudră.
1 linguriță de piper negru.
1 linguriță de nucșoară rasă și fulgi de ardei iute (după gust).
Mod de preparare:
- Toacă ceapa. Într-o cratiță adaugă uleiul de măsline și încălzește uleiul la foc mediu, adaugă ceapa tocată și rumenește-o până devine translucidă.
- Toarnă roșiile pasate, adaugă zahărul brun, oțetul, scorțișoara, piperul negru și sarea după gust și amestecați bine.
- Gătiți timp de aproximativ 40 de minute la foc foarte mic, amestecând des până când sosul se îngroașă.
- După ce este gata, poți adăugă nucșoară și fulgii de ardei iute pentru a face sosul mai iute.
- Adaugă sosul într-un blender sau într-un robot de bucătărie și mixează.
- Turnați ketchup-ul în sticle sterilizate apoi închideți-le ermetic și puneți-le în frigider până când aveți nevoie de el.
NoteDacă doriți să folosiți roșii proaspete, fierbeți-le mai întâi în apă timp de 2-3 minute, decojiți-le și îndepărtați semințele și sucul apoi continuați cu rețeta.
Dacă doriți să folosiți roșii proaspete, fierbeți-le mai întâi în apă timp de 2-3 minute, decojiți-le și îndepărtați semințele și sucul apoi continuați cu rețeta.