Rețetă unt de migdale
Poți să-ți pregătești acasă cu doar câteva ingrediente un unt de migdale cremos, numai bun pentru a-ți adauga o notă savuroasă și sănătoasă mâncărurilor tale preferate.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Total: 15 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Diverse
- Bucătărie: European
Ingrediente:
150g migdale.
1 linguriță ulei de cocos (opțional, pt. textură fină).
1 linguriță de miere sau îndulcitor (opțional).
Mod de preparare:
- Pune migdalele într-un blender sau râșniță de măcinat cafeaua/condimentele împreună cu ingredientele opționale. Mixează până obții o pastă fină, pune untul într-un recipient care se închide ermetic. Poți să îl păstrezi la frigider 1-2 luni.
Note
Dacă migdalele sunt curde, prăjește-le la 160°C aprox. 15-17 minute sau până devin ușor aurii și eliberează un miros plăcut, vezi să nu le arzi.
Untul de migdale poate fi servit pe pâine prăjită, smoothie-uri, feliile de mere dar și alte preparate.