Hrișcă cu ciuperci
Pregătește hrișcă cu ciuperci și legume la alegere. Rețeta este una de bază și o poți personaliza în funcție de preferințele și dorințele tale.
- Timp Preparare: 20 min
- Timp Gătire: 35 min
- Timp Total: 55 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
170g hrișcă.
480ml apă.
40g unt.
450g ciuperci.
1 ceapă albă sau roșie medie.
ceapă verde după gust.
sare și piper după gust.
rozmarin, cimbru (opțional)
oregano, pătrunjel (opțional).
Mod de preparare:
- Spală hrișca în vreo 2-3 ape. Taie ceapa mărunt și ciupercile (de mărime egală, pt. a se găti uniform) așa cum îți dorești.
- Pune într-o oală apă, când apa fierbe adaugă hrișca și sare după gust (1-2 lingurițe). Acoperă oala cu un capac, gătește hrișca la foc mic aprox. 20-25 de minute sau până când aceasta este moale și pufoasă.
- Într-o tigaie preîncălzită, adaugă untul și ceapa (călește-o până devine translucidă) apoi călește ciupercile până se înmoaie.
- Scurge excesul de apă de la hrișcă (dacă-i cazul) apoi amestec-o cu ciupercile. Lasă preparatul să stea aprox. 5 minute cât să se îmbine aromele. Adaugă ceapa verde tocată și amestecă, servește.
Note
Poți să adaugi mai multe legume în amestecul de ciuperci, gen morcovi, ardei, dovlecel, broccoli dar și condimentele tale preferate.
Înainte de a servi preparatul, poți să răzălești deasupra niște brânză.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 113kcal
- Zahăr: 1.9g
- Sodiu: 95.8mg
- Grăsimi: 2.8g
- Grăsimi Sat: 1.4g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 18.7g
- Fibre: 2.8g
- Proteine: 4.1g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.