Print
rețetă ciorbă rădăuțeană într-o oală
buton-print buton-pinterest

Rețetă ciorbă rădăuțeană

Ciorba rădăuțeană originală este un preparat tradițional românesc. Supa este una ușoară dar sațioasă care se prepară extrem de rapid și ușor.

info

  • Author: Alexandra
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 1 oră
  • Timp Total: 1 oră 10 min
  • Porții: 5 porții
  • Categorie: Supe
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

3l apă.

700g piept de pui.

250g smântână.

100g rădăcină de țelină.

45 căței de usturoi.

24 linguri oțet de mere sau suc de lămâie.

23 morcovi.

2 gălbenușuri.

1 ceapă medie.

1 păstârnac.

1 rădăcină de pătrunjel.

pătrunjel tocat.

sare.

Mod de preparare:

  1. Pune într-o oală apă și o lingură de sare apoi las-o pe foc până când apa clocotește. Spală pieptul de pui sub un jet de apă rece și scufudă-l 30 de secunde în apa clocotită. Pregătește o oală curată între timp, după cele 30 de secunde scoate și spală pieptul de pui sub un jet de apă rece.
  2. În oala curată pune 3l de apă la fiert și pune pieptul de pui. Când apa începe să fiarbă, adaugă rădăcina de pătrunjel, țelina, morcovii, păstârnacul și ceapa, toate curățate dar întregi.
  3. Acoperă oala cu un capac și lasă ciorba să fiarbă la foc mic spre mediu timp de o oră sau până când carnea este fiartă complet.
  4. Scoate din ciorbă legumele și pieptul de pui. Elimină pielița pieptului de pui și taie carnea în șuvițe subțiri. Morcovii, țelina și păstârnacul trebuie să îi tai pătrățele mici. Ceapa se aruncă.
  5. Pune înapoi în ciorbă carnea și legumele, las-o să mai fiarbă încă 10 minute apoi oprești focul și o lași să se odihnească 10 minute.
  6. Într-un vas separat, amestecă gălbenușurile cu smântâna. Adaugă peste 2-3 polonice de supă, amestecă bine să se omogenizeze și toarnă treptat compoziția în ciorbă între timp amestecă ciorba.
  7. Usturoiul se dă prin răzătoarea mică și se pune în ciorbă. Adaugă oțet sau sucul de la lămâie (cantitatea se ajustează în funcție de cât de acră dorești ciorba).
  8. Pune 1-2 linguri de pătrunjel tocat în ciorbă, acoperă oala cu capac și las-o să se odihnească 10 minute.

Note

Opțional, la final puteți să adăugați câteva frunze de țelină tocate mărunt.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 40kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 2g
  • Grăsimi Sat: 1g
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 2g
  • Fibre: 0,5g
  • Proteine: 4g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-ar face plăcere să auzim părerea ta! Lasă un comentariu mai jos și acordă o notă rețetei.

Distribuie pe:

Avatar pentru AlexandraAlexandra

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star