Rețetă unt de migdale
Acesta este un unt de migdale făcut în casă cu doar câteva ingrediente. Este ușor de preparat, cremos și bogat în proteine, fibre și grăsimi sănătoase.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Total: 15 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Diverse
- Bucătărie: European
Ingrediente:
150g migdale.
1 linguriță ulei de cocos (opțional, pt. textură fină).
1 linguriță de miere sau îndulcitor (opțional).
Mod de preparare:
- Pune migdalele într-un blender sau râșniță de măcinat cafeaua/condimentele împreună cu ingredientele opționale. Mixează până obții o pastă fină, pune untul într-un recipient care se închide ermetic. Poți să îl păstrezi la frigider 1-2 luni.
Note
Dacă migdalele sunt curde, prăjește-le la 160°C aprox. 15-17 minute sau până devin ușor aurii și eliberează un miros plăcut, vezi să nu le arzi.
Poți să îl servești pe pâine, cu legume și fructe, smoothie-uri sau ca dip pentru gustări.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 50g
- Calorii: 266kcal
- Zahăr: 1g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 23g
- Grăsimi Sat: 3g
- Grăsimi Nesat: 20g
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 5g
- Fibre: 5g
- Proteine: 10g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.