Print
unt de migdale într-un borcan pe o masă cu migdale
buton-print buton-pinterest

Rețetă unt de migdale

Acesta este un unt de migdale făcut în casă cu doar câteva ingrediente. Este ușor de preparat, cremos și bogat în proteine, fibre și grăsimi sănătoase.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 15 min
  • Timp Total: 15 min
  • Porții: 2 porții
  • Categorie: Diverse
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

150g migdale.

1 linguriță ulei de cocos (opțional, pt. textură fină).

1 linguriță de miere sau îndulcitor (opțional).

Mod de preparare:

  1. Pune migdalele într-un blender sau râșniță de măcinat cafeaua/condimentele împreună cu ingredientele opționale. Mixează până obții o pastă fină, pune untul într-un recipient care se închide ermetic. Poți să îl păstrezi la frigider 1-2 luni.

Note

Dacă migdalele sunt curde, prăjește-le la 160°C aprox. 15-17 minute sau până devin ușor aurii și eliberează un miros plăcut, vezi să nu le arzi.

Poți să îl servești pe pâine, cu legume și fructe, smoothie-uri sau ca dip pentru gustări.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 50g
  • Calorii: 266kcal
  • Zahăr: 1g
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 23g
  • Grăsimi Sat: 3g
  • Grăsimi Nesat: 20g
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 5g
  • Fibre: 5g
  • Proteine: 10g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star