Rețetă pastă de soia simplă
Pasta de soia este un produs de bază în bucătăria asiatică, fiind folosită la diverse feluri de mâncare precum salate, sosuri și multe altele. Se pregătește ușor și poate fi personalizată în funcție de preferințele personale.
- Timp Preparare: 24 ore
- Timp Gătire: 2 ore
- Timp Total: 26 ore
- Porții: 6 porții
- Categorie: La borcan
- Bucătărie: Asia
Ingrediente:
1 cană boabe de soia.
2–3 linguri ulei.
1 linguriță de sare.
1 linguriță de oțet.
chilii sau pastă de ardei iute (opțional).
Mod de preparare:
- Lasă soia la înmuiat recomandat 24 ore, minim 12 ore. Scurge apa și pune-le la fiert în vreo 4-5l de apă curată aprox. 2-4 ore (depinde de soi fierberea). Scurge de zeamă și pasează-le cu mixerul/robotul fierbinți împreună cu uleiul, oțetul și sarea până ajungi la consistența dorită.
Note
Adaugă și alte condimente pentru a-i da un plus de savoare și aromă (usturoi, rozmarin, pătrunjel, busuioc etc).