Print
pere fierte în vin alb
buton-print buton-pinterest

Rețetă pere fierte în vin alb

Poți să-ți prepari pere fierte în vin alb sau roșu, desigur există și alte variațiuni ale rețetei dar aceasta este cea clasică. Vei obține niște pere moi, aromate și delicioase.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Gătire: 30 min
  • Timp Total: 35 min
  • Porții: 6 porții
  • Categorie: Desert
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

pere.

400ml vin alb.

800ml apă.

200g zahăr.

scorțișoară după gust.

2 felii de lămâie sau lime.

Mod de preparare:

  1. Curăță perele de coajă, taie-le în două (pe lung), scoate-le miezul cu sâmburi. Pune vinul, apa, zahărul, scorțișoara și feliile de lămâie/lime să fiarbă într-o oală mare încăpătoare pe foc mare (amestecă din când în când).
  2. Când apa dă în clocot, adaugă perele și fierbe-le la foc mic. Întoarce perele odată la 5 minute, ele sunt gata când furculița sau lama unui cuțit le pătrunde cu ușurință (aprox. 10-20 de minute). Scoate perele afară, servește sau lasă-le la frigider 1-2 zile maxim.

Note

Este foarte important ca perelele să fie acoperite de lichid.

Odată ce scoți perele afară, dacă fierbi lichidul în continuare poți să obții un sirop pe care-l poți servi peste pere.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 1 porție
  • Calorii: 200kcal
  • Zahăr: 30g
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 1g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 0
  • Fibre: 3g
  • Proteine: 0
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star