Rețetă salată portugheză
Descoperă savoarea culorilor și aromelor într-o salată portugheză ușor de preparat. Poți să pui în ea roșii, ardei, morcovi, dar cel mai mult ce mi-a plăcut este că are un dressing simplu de făcut, rețeta fiind numai bună când ești pe grabă.
- Timp Preparare: 20 minute
- Timp Gătire: 5 minute
- Timp Total: 25 minute
- Porții: 4 porții
- Categorie: Salate
- Bucătărie: Portugalia
Ingrediente:
2 roșii mari.
2 ardei verzi.
3 morcovi.
1 ceapă mică-medie.
1 ou.
2–3 fire de pătrunjel.
3–4 ridichi.
1 salată.
DRESSING:
5 linguri de oțet și ulei.
sare și piper după gust.
1 lingură de mărar proaspăt tocat.
Mod de preparare:
- Roșiile se feliează rondele, ardeii se curăță de semințe apoi se tau fâșii iar morcovii se dau pe răzătoare.
- Taie ceapa felii subțiri, fierbe oul și taie-l felii. Toacă frunzele pătrunjelului, feliează ridichile, rupe bucăți frunzele de salată.
- Pune legumele într-o salatieră. Într-un bol pune ulei, oțet, mărar, sare și piper după gust apoi amestecă. Toarnă dressing-ul peste salată, presară pătrunjelul, pune feliile de ou și servește.
Note
Opțional, dacă aveți o baghetă puneți-o la prăjit apoi tăiată în salată.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 30kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 0,3g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 6,5g
- Fibre: 1,4g
- Proteine: 1g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.