Print
cremă de vanilie fără unt într-o sosieră
buton-print buton-pinterest

Rețetă cremă de vanilie

Este foarte ușor să-ți faci cremă de vanilie fără unt acasă, poți să o servești ca atare sau să o folosești să umplii eclere, tarte sau să o adaugi în clătite sau cafea.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 10 min
  • Timp Total: 20 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Desert
  • Bucătărie: Franța

Ingrediente:

6 gălbenușuri.

80100g zahăr.

500ml lapte.

40g amidon de porumb.

2 lingurițe esență de vanilie.

Mod de preparare:

  1. Pune amidonul de porumb într-un vas/bol, adaugă puțin lapte rece peste el și amestecă. Într-o cratiță pune gălbenușurile împreună cu zahărul și amestecă până se omogenizează apoi toarnă amidonul peste ouă.
  2. Restul de lapte trebuie adus până la punctul de fierbere, când acesta fierbe, oprește focul și toarnă-l peste ouă, amestecând energic. Adaugă esența, pune cratița la foc mic și amestecă continuu până când crema se îngroașă, las-o la răcit și ai terminat!

Note

Poți să adaugi în crema de vanilie puțină nucșoară sau scorțișoară pentru aromă.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-ar face plăcere să auzim părerea ta! Lasă un comentariu mai jos și acordă o notă rețetei.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star