Print
cremă de vanilie fără unt într-o sosieră
buton-print buton-pinterest

Rețetă cremă de vanilie

Poți să-ți faci o cremă de vanilie pentru eclere, clătite, tarte sau pentru a da aromă cafelei de dimineață. Este foarte ușor de preparat, nu ai nevoie de unt și fie vorba între noi, poți să o mânânci direct fără să o mai folosești la deserturi.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 10 min
  • Timp Total: 20 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Desert
  • Bucătărie: Franța

Ingrediente:

6 gălbenușuri.

80100g zahăr.

500ml lapte.

40g amidon de porumb.

2 lingurițe esență de vanilie.

Mod de preparare:

  1. Pune amidonul de porumb într-un vas/bol, adaugă puțin lapte rece peste el și amestecă. Într-o cratiță pune gălbenușurile împreună cu zahărul și amestecă până se omogenizează apoi toarnă amidonul peste ouă.
  2. Restul de lapte trebuie adus până la punctul de fierbere, când acesta fierbe, oprește focul și toarnă-l peste ouă, amestecând energic. Adaugă esența, pune cratița la foc mic și amestecă continuu până când crema se îngroașă, las-o la răcit și ai terminat!

Note

Poți să adaugi în crema de vanilie puțină nucșoară sau scorțișoară pentru aromă.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 160kcal
  • Zahăr: 18g
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 7g
  • Grăsimi Sat: 3g
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 24g
  • Fibre: 1g
  • Proteine: 3g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star