
Rețetă cremă de vanilie
Este foarte ușor să-ți faci cremă de vanilie fără unt acasă, poți să o servești ca atare sau să o folosești să umplii eclere, tarte sau să o adaugi în clătite sau cafea.
- Preparare: 10 min
- Gătire: 10 min
- Timp Total: 20 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: Franța
Ingrediente:
6 gălbenușuri.
80–100g zahăr.
500ml lapte.
40g amidon de porumb.
2 lingurițe esență de vanilie.
Mod de preparare:
- Pune amidonul de porumb într-un vas/bol, adaugă puțin lapte rece peste el și amestecă. Într-o cratiță pune gălbenușurile împreună cu zahărul și amestecă până se omogenizează apoi toarnă amidonul peste ouă.
- Restul de lapte trebuie adus până la punctul de fierbere, când acesta fierbe, oprește focul și toarnă-l peste ouă, amestecând energic. Adaugă esența, pune cratița la foc mic și amestecă continuu până când crema se îngroașă, las-o la răcit și ai terminat!
Note
Poți să adaugi în crema de vanilie puțină nucșoară sau scorțișoară pentru aromă.