Rețetă cremă de vanilie
Poți să-ți faci o cremă de vanilie pentru eclere, clătite, tarte sau pentru a da aromă cafelei de dimineață. Este foarte ușor de preparat, nu ai nevoie de unt și fie vorba între noi, poți să o mânânci direct fără să o mai folosești la deserturi.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 10 min
- Timp Total: 20 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: Franța
Ingrediente:
6 gălbenușuri.
80–100g zahăr.
500ml lapte.
40g amidon de porumb.
2 lingurițe esență de vanilie.
Mod de preparare:
- Pune amidonul de porumb într-un vas/bol, adaugă puțin lapte rece peste el și amestecă. Într-o cratiță pune gălbenușurile împreună cu zahărul și amestecă până se omogenizează apoi toarnă amidonul peste ouă.
- Restul de lapte trebuie adus până la punctul de fierbere, când acesta fierbe, oprește focul și toarnă-l peste ouă, amestecând energic. Adaugă esența, pune cratița la foc mic și amestecă continuu până când crema se îngroașă, las-o la răcit și ai terminat!
Note
Poți să adaugi în crema de vanilie puțină nucșoară sau scorțișoară pentru aromă.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 160kcal
- Zahăr: 18g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 7g
- Grăsimi Sat: 3g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 24g
- Fibre: 1g
- Proteine: 3g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.