Rețetă vafe cu fulgi de ovăz.
Pentru a prepara vafe cu fulgi de ovăz ai nevoie de lapte de soia, restul ingredientelor fiind mai generice. Se prepară ușor, un vâj-vâj la mixer plus coacerea și vafa-i gata!
- Timp Preparare: 7 min
- Timp Gătire: 10 min
- Timp Total: 17 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: Țările de Jos
Ingrediente:
2 căni fulgi de ovăz.
2 căni de apă.
1–2 banane.
2 linguri lapte de soia sau lapte praf de soia.
2 linguri de ulei.
1/2 linguriță de sare.
1/2 extract de vanilie (opțional)
Mod de preparare:
- Pune toate ingredientele într-un blender și mixează-le bine. Lasă compoziția să stea aproximativ 5 minute.
- Încinge aparatul de făcut vafe, unge-l cu puțin unt sau ulei (sus&jos) și coace vafele aproximativ 10 minute sau până când sunt aurii.
Note
Timpii de coacere pot diferi, fiecare aparat este diferit.
Puteți să puneți deasupra diverse fructe, siropuri, imaginația fiind limita.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 75kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 5g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 15g
- Fibre: 5g
- Proteine: 2g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.