Conopidă cu brânză la cuptor
Gătește-ți conopidă cu brânză la cuptor folosind doar câteva ingrediente. Trebuie să-i pregătești un sos cremos și dens, să fierbi conopida și să le combini apoi pentru a le da la cuptor.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 35 min
- Timp Total: 45 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
1 conopidă mare fără frunze, ruptă în bucăți.
500ml de lapte.
3–4 linguri de făină.
50g unt.
100g brânză Cheddar rasă sau Gouda.
1–2 linguri de muștar dijon (opțional).
2–3 linguri de pesmet.
Mod de preparare:
- Pune apă într-o oală, când apa clocotește adaugă buchețelele de conopidă și fierbe-le aprox. 5-7 minute. Scurge conopida apoi pune-o într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Preîncălzește cuptor 200-220°C.
- Pune oala înapoi pe foc, adaugă laptele, 4 linguri de făină, 50g de unt. Amestecă cu telul rapid până când untul se topește și amestecul ajunge la punctul de fierbere. Făina va dispărea, sosul se va îngroșa. Odată ce s-a îngroșat, mai amestecă-l aprox. 3-4 minute până face bule și devine cât mai gros.
- Opește focul, adaugă o parte din cele 100g de brânză rasă apoi amestecă. Toarnă compoziția peste conopidă, adaugă restul de brânză rasă și 2-3 linguri de pesmet. Coace conopida la cuptor aprox. 20 de minute.
Note
Poți să folosești orice tip de făină cu gluten sau fără gluten și să continui cu pașii rețetei.
Poți să încerci să folosești parmezan, mozzarella sau emmental.
Poți să adaugi în compoziția sosului la final pătrunjel, cimbru sau busuioc.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 305kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 20g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 14g
- Fibre: 5.1g
- Proteine: 17g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.