Rețetă cartofi wedges cu mălai
Pregătește-ți cartofi wedges cu mălai și condimente la alegere cu ușurință folosind această rețetă. Îi coci la cuptor și poți să-i servești ca masă principală sau ca garnitură alături de carne.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 40 min
- Timp Total: 55 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
1kg cartofi.
3 linguri de mălai.
condimente după gust și la alegere (usturoi, sare, boia etc).
1–2 linguri de ulei.
Mod de preparare:
- Spală bine cartofii și îndepărtează părțile stricate. Feliează-i și fi atent/ă ca feliile să fie cât de cât de aceeași mărime. Nu-i neaparat să dai coaja lor jos.
- Asigură-te că pe fiecare felie a ajuns puțin ulei, într-un bol mic amestecă ingredientele apoi pune mixul peste cartofi.
- Pune cartofii cu mălai într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Gătește-i la cuptor la 250°C aprox. 40-45 de minute sau până sunt aurii. Servește.
Note
Dacă dorești, în ultimele 5 minute de coacere poți să adaugi brânză rasă peste cartofi.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 123kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 6g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 23.5
- Fibre: 2.2g
- Proteine: 2.7g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.