Print
cartofi wedges cu mălai într-o farfurie
buton-print buton-pinterest

Rețetă cartofi wedges cu mălai

Pregătește-ți cartofi wedges cu mălai și condimente la alegere cu ușurință folosind această rețetă. Îi coci la cuptor și poți să-i servești ca masă principală sau ca garnitură alături de carne.

info

  • Author: Ștefan
  • Timp Preparare: 15 min
  • Timp Gătire: 40 min
  • Timp Total: 55 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

1kg cartofi.

3 linguri de mălai.

condimente după gust și la alegere (usturoi, sare, boia etc).

12 linguri de ulei.

Mod de preparare:

  1. Spală bine cartofii și îndepărtează părțile stricate. Feliează-i și fi atent/ă ca feliile să fie cât de cât de aceeași mărime. Nu-i neaparat să dai coaja lor jos.
  2. Asigură-te că pe fiecare felie a ajuns puțin ulei, într-un bol mic amestecă ingredientele apoi pune mixul peste cartofi.
  3. Pune cartofii cu mălai într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Gătește-i la cuptor la 250°C aprox. 40-45 de minute sau până sunt aurii. Servește.

Note

Dacă dorești, în ultimele 5 minute de coacere poți să adaugi brânză rasă peste cartofi.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 123kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 6g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 23.5
  • Fibre: 2.2g
  • Proteine: 2.7g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-ar face plăcere să auzim părerea ta! Lasă un comentariu mai jos și acordă o notă rețetei.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star