Print
savarine de casa pe farfurie
buton-print buton-pinterest

Rețetă savarine de casă

Prepară savarine de casă comform rețetei tradiționale românești. Sunt relativ ușor de preparat, savarinele vor avea un aluat pufos, dulce cu o aromă subtilă de rom și o suprinză cu frișcă.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 30 min
  • Timp Gătire: 25 min
  • Timp Total: 55 min
  • Porții: 10 porții
  • Categorie: Desert
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

250g făină.

150ml lapte călduț.

30ml ulei.

5g drojdie uscată.

2 ouă.

1 linguriță de zahăr.

puțină sare.

12 forme pentru savarine.

SIROP:

400ml apă.

150g zahăr.

1 esență de rom.

DECOR:

500ml frișcă lichidă.

Mod de preparare:

  1. Încălzește laptele cât să fie călduț. Când este călduț, adaugă drojdia uscată, zahărul și amestecă bine până când se dizolvă cât de cât drojdia.
  2. Pune într-un castron făina, laptele cu drojdie, uleiul, sarea și ouăle. Amestecă bine cu ajutorul unei spatule până se omogenizează. Frământă aluatul aprox. 10-15 min, acoperă bolul cu o folie de plastic/ștergar și lasă-l să crească aprox. 30 de minute la un loc călduț.
  3. Pune o cratiță pe foc, adaugă zahărul și apă apoi amestecă continuu până zahărul se dizolvă și siropul dă în 2-3 clocote. Oprește focul apoi adaugă esența de rom (amestecă) și lasă-l să se răcească până ajunge la temperatura camerei.
  4. Unge forme de savarine cu unt și tapetează-le cu făină. Pune aluatul în formele de savarine dar nu le umple până în vârf (deoarece ele vor mai crește) apoi după ce ai terminat de umplut formele, lasă-le să mai crească la temp. camerei aprox. 15-18 minute.
  5. Coace savarinele la cuptor aprox. 25-30 de minute la 180°C sau până când sunt rumenite frumos deasupra. Întoarce savarinele, taie-le un căpăcel (acolo vei umple savarina cu frișcă) dar nu până-n capăt, să rămână atașat de aluat.
  6. Bate frișca lichidă până când devine spumă, dacă nu este îndulcită adaugă 2-3 linguri de zahăr pudră apoi pune-o într-un poș. Scufundă savarinele în sirop, adaugă frișca sub căpăcel. Lasă-le la frigider minim 8 ore de preferat peste noapte apoi servește.

Note

Deasupra se poate decora cu dulceață sau diverse fructe.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 150kcal
  • Zahăr: 9g
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 5g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 25g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 4g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-ar face plăcere să auzim părerea ta! Lasă un comentariu mai jos și acordă o notă rețetei.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star