Salată de pui cu ardei gras roșu și brânză feta
Salata de pui cu ardei gras roșu și brânză feta este o alegerea delicioasă pentru cei care doresc o masă ușoară care să nu fie greu de preparat. Poți să o servești ca umplutură pentru sandvișuri sau în wrap-uri dar și ca masă principală.
- Timp Preparare: 30 min
- Timp Total: 30 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Salate
- Bucătărie: România
Ingrediente:
450g piept de pui fiert, tăiat cubulețe.
2 tulpini mari de țelină, tăiate cubulețe.
1 ardei gras roșu, fără semințe și tăiat în cubulețe.
1/2 ceapă roșie, tăiată cubulețe.
6 linguri de maioneză.
6 linguri de smântână.
120g de brânză feta, fărămițată.
2 lingurițe de mărar uscat.
piper și sare după gust.
Mod de preparare:
- Într-un castron pune pieptul de pui fiert, țelina, ceapa roșie și amestecă.
- Într-un bol amestecă maioneza, smântâna, brânza feta și mărarul. Toarnă amestecul peste salată și asezonează cu sare și piper după gust. Servește imediat sau lasă salata la frigider (dar este de preferat consumată cât mai rapid).
Note
După fierberea cărnii poți să o pui la cuptor 20-25 de minute.
Poți folosi orice parte de la o găină și adăuga alte legume, dar ar fi de preferat ca atunci când adăugați alte legume să serviți imediat.
Se poate adăuga deasupra orice fel de verdețuri preferi.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 290kcal
- Zahăr: 4g
- Sodiu: 320mg
- Grăsimi: 20g
- Grăsimi Sat: 8g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 8g
- Fibre: 2g
- Proteine: 20g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.