Rețetă maioneză de casă
Bucură-ți papilele gustative și pregătește o maioneză de casă folosind rețeta clasică. Ai nevoie de trei ingrediente și în maxim 8-10 minute ești gata.
- Timp Preparare: 8 min
- Timp Total: 8 min
- Porții: 1 porție
- Categorie: La borcan
- Bucătărie: Franța
Ingrediente:
2 gălbenușuri.
ulei cât să îngroși compoziția.
1 lingură de muștar.
Mod de preparare:
- Separă albușul de gălbenuș. Pune gălbenușurile într-un bol, amestecă-le cu mixerul sau cu un tel între timp ce adaugi ulei treptat până când compoziția se îngroașă (poate dura și cinci minute până compoziția se îngroasă).
- Muștarul se adaugă între timp ce mixezi dar doar după ce ai mixat-o măcar două minute. Servește.
Note
Este necesar să mixezi compoziția continuu deoarece compoziția se poate „tăia” (nu se mai îngroașă).
Vă recomand să preparați maioneza folosind mixerul, cu telul timpii de preparare cresc și greșelile sunt inevitabile.
Dacă maioneza se împrăștie prea repede, poți să pui o linguriță de apă și să o amesteci rapid pentru a o lega la loc.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100ml
- Calorii: 700kcal
- Zahăr: 0,5g
- Sodiu: 600mg
- Grăsimi: 75g
- Grăsimi Sat: 8g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 1g
- Fibre: 0
- Proteine: 4g
- Colesterol: 220mg
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.