
Rețetă maioneză de casă
Poți să prepari maioneză de casă cu mixerul sau cu telul, 3 ingrediente și în maxim 8-10 minute.
- Preparare: 8 min
- Timp Total: 8 min
- Porții: 1 porție
- Categorie: La borcan
- Bucătărie: Franța
Ingrediente:
2 gălbenușuri.
ulei cât să îngroși compoziția.
1 lingură de muștar.
Mod de preparare:
- Separă albușul de gălbenuș. Pune gălbenușurile într-un bol, amestecă-le cu mixerul sau cu telul iar între timp adaugă treptat ulei până când compoziția se îngroașă (poate dura și 5 minute până compoziția se îngroașă). Muștarul se adaugă între timp ce mixezi dar după ce au trecut două minute.
Note
Este necesar să fie mixat continuu deoarece compoziția „se taie” ( nu se mai îngroașă ).
Se recomandă să se prepare cu mixerul.
Dacă maioneza se împrăștie prea repede puneți o linguriță de apă și amestecă rapid pentru a o lega la loc.