Print
castane coapte la tigaie pe o farfurie
buton-print buton-pinterest

Rețetă castane prăjite la tigaie

Când mă gândesc la castane prăjite îmi amintesc de copilărie și de gustul lor extraordinar. Se prepară foarte ușor, mai mult durează până termini să le mânânci pe toate.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 10 min
  • Timp Total: 20 min
  • Porții: 20 porții
  • Categorie: Diverse
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

20 castane sau câte dorești.

zahăr, vanilie și ciocolată (opțional, vezi note)

Mod de preparare:

  1. Crestează coaja fiecărei castane apoi prăjește-le într-o tigaie la foc mare. Mișcă castanele din când în când să se facă bine pe toate părțile și să nu se ardă.
  2. Sunt gata când coaja s-a întărit și unde ai tăiat castanele cu cuțitul s-a deschis puțin tăietura. Poți să dai o castană sub un jet de apă rece apoi să o desfaci, dacă miezul rămâne intreg este gata.

Note

Castanele trebuie crestate cu cuțitul obligatoriu! Ele se pot coace și la cuptor, la foc moderat sau poți să le fierbi.

Poți să faci o crema de castane folosind ingredientele opționale.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 245kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 2g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 50g
  • Fibre: 4g
  • Proteine: 3g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star