Ciorba de perișoare este un preparat tradițional românesc. Prin diferite județe această rețetă are mici modificări când vine vorba de verdețuri și carne, fiind principalele ingrediente care oferă gust acestei supe.
500g carne tocată de porc, vită sau vițel.
60-80g orez.
1 ou.
sare, piper, cimbru, pătrunjel.
3-4l apă.
2 morcovi.
2-3 costițe de porc.
1 felie țelină.
o rădăcină de pătrunjel
o rădăcină de păstârnac.
o ceapă albă medie.
un ardei gras roșu.
2-3 roșii medii decojite.
300ml borș sau zeamă varză murată (după gust).
1-2 ligurițe sare, piper.
leuștean (după gust).
2–3 cartofi (opțional).
Există mai multe variațiuni, ciorbă cu perișoare de carne de pui, ciorbă cu perișoare de carne de pește, de perișoare cu sflecă roșie și legume.
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.