Print
ciorbă de perișoare cu legume într-o farfurie albă
buton-print buton-pinterest

Rețetă ciorbă de perișoare

Ciorba de perișoare este un preparat tradițional românesc. Prin diferite județe această rețetă are mici modificări când vine vorba de verdețuri și carne, fiind principalele ingrediente care oferă gust acestei supe.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 30 minute
  • Timp Gătire: 1 oră 30 minute
  • Timp Total: 2 ore
  • Porții: 10 porții
  • Categorie: Supe
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

500g carne tocată de porc, vită sau vițel.

60-80g orez.

1 ou.

sare, piper, cimbru, pătrunjel.

INGREDIENTE PENTRU CIORBĂ:

3-4l apă.

2 morcovi.

2-3 costițe de porc.

1 felie țelină.

o rădăcină de pătrunjel

o rădăcină de păstârnac.

o ceapă albă medie.

un ardei gras roșu.

2-3 roșii medii decojite.

300ml borș sau zeamă varză murată (după gust).

1-2 ligurițe sare, piper.

leuștean (după gust).

23 cartofi (opțional).

Mod de preparare:

  1. Trebuie să pui o oală cu apă la fiert. Când apa începe să fiarbă adaugă o linguriță de sare și costițele de porc. Trebuie opărite 1 minut, apoi scoase din oală.
  2. Aruncă apa și clătește bine oala. Adaugă 3L de apă și așteaptă până clocotește. Pune acum costițele de porc și lasă-le să fiarbă 30 de minute.
  3. Când cele 30 de minute au trecut adaugă roșiile, rădăcina de pătrunjel, ardeiul gras, morcovii, ceapa, păstârnacul, țelina, toate tăiate mărunt/răzălite.
  4. Lasă ciorba să mai fiarbă încă 10-15 minute sau până când legumele sunt puțin mai moi.
  5. MOD DE PREPARARE PERIȘOARE:
  6. Pentru perișoare, amestecă carnea tocată cu oul, orezul (orezul trebuie spălat și scurs bine), sare, piper, cimbru, pătrunjel.
  7. Perișoarele se vor umfla la fiert deci nu trebuie să fie foarte mari. Ajunge să fie de dimensiunea unei nuci foarte mici. Le poți forma cu o mână umedă. Încearcă să le faci cât de cât egale. Așează perișoarele într-o tavă/farfurie una lângă alta, să nu fie suprapuse!
  8. Adaugă perișoarele în ciorbă și cartofii (trebuie să fie tăiați de aceeași dimensiune). Pune un capac peste oală și lasă ciorba să fiarbă până când perișoarele sunt fierte.
  9. Adaugă borșul/zeama de varză murată/suc de lămâie (după gust) și gustă ciorba, adaugi ulterior dacă-i nevoie de sare și o mai lași timp de 5-6 minute să mai fiarbă. De preferat ar fi să o lași să se odihnească 5-6 minute, în general cel mai bun gust o are a doua zi când s-a „așezat”.

Note

Există mai multe variațiuni, ciorbă cu perișoare de carne de pui, ciorbă cu perișoare de carne de pește, de perișoare cu sflecă roșie și legume.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 30kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 1g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 3g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 3g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-ar face plăcere să auzim părerea ta! Lasă un comentariu mai jos și acordă o notă rețetei.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star