Tutorial gătire linte roșie
Cum se prepară linte roșie? Foarte ușor și rapid este răspunsul, nimic de speriat. Se aseamănă cu fiertul orezului, atât că timpii de fierbere sunt diferiți. Ocazional atunci când fierb linte roșie, adaug spanac și ardei iute pentru un gust asiatic. Se poate condimenta după ce s-a fiert cu coriandru, pătrunjel sau mărar.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 10 min
- Timp Total: 15 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Asia
Ingrediente:
250g linte roșie.
700 ml apă.
Mod de preparare:
1. Pune apă și lintea roșie într-o cratiță pe foc și atunci când apa fierbe, redu focul la mic, acoperă cu un capac și se fierbe lintea până când ajunge la textura dorită, între 5 și 12 minute. Majoritatea apei, dacă nu toată va fi absorbită de linte. Se condimentează cu sare după ce s-au gătit.
Note
Timpi gătire: Între 5 și 7 minute:, lintea devine tandră/rezistent.
Timp gătire: 8 minute, lintea devine tandră/moale.
Timp gătire: 9 minute: lintea devine moale, începe să devină moale.
Timp gătire: 10+ minute, lintea devine foarte moale/terci.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 116kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 0.4g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 20.1g
- Fibre: 7.9g
- Proteine: 7,5g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.