Print
piure de cartofi într-o oală și un tel

Rețetă piure de cartofi

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Gătește piure de cartofi comform rețetei originale, moale fără bucăți mari de cartofi și cel mai important gustos. Este ușor de făcut, ai nevoie doar de 4 ingrediente și puțin timp.


Informații:

  • Author: alexandra
  • Preparare: 15 minute
  • Gătire: 20 minute
  • Timp total: 35 minute
  • Cantitate: 4 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: UK

Ingrediente:

1kg de cartofi.

25g de unt, 82% grăsime sau mai mult în funcție de cât de moale doriți să fie pireul.

250ml lapte sau mai mult în funcție de cât de moale doriți să fie pireul.

sare și piper după gust.


Mod de preparare:

1. Curăță cartofii de coajă apoi pune-i într-un vas cu apă să nu se înnegrească până termini să-i cureți pe toți.

2. Spală cartofii curățați apoi pune-te să îi tai cuburi sau bucăți de mărimi egale. După ce îi tai ar fi de preferat să îi pui tot în apă, îi mai speli la final dacă este necesar.

3. Pune pe foc o oală adaugă cartofii și apă suficientă cât să acopere cartofii plus 1-2 linguri de sare. Opțional, dacă dorești poți pentru gust să adaugi 2-3 căței de usturoi pe care poți să-i scoți când strecori cartofii de apă sau să-i lași acolo.

4. Cartofii vor fi gata atunci când vor fi moi, verifică-i după 15-20 de minute iar dacă furculița trece ușor prin ei atunci cartofii sunt gătiți. Strecoară cartofii deoarece nu mai ai nevoie de apă, scoate usturoiul dacă l-ai pus sau lasă-l acolo și continuă cu pasul 5.

5. Pune unt și zdrobește cartofii cu ajutorul unui tel, nu pune lapte până nu-i zdrobești până la consistența dorită deoarece laptele îi întărește și veți avea bucăți de cartofi prin pireu. La final adaugă laptele și amestecă tot cu tel-ul până când se omogenizează, asezonează cu sare i piper după gust.

Note

Atunci când îi servești, deasupra lor poți să adaugi frunze de pătrunjel sau chiar când adaugi laptele și amesteci.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII