Print
fenicul la cuptor pe o tavă tapetată cu hârtie de copt
buton-print buton-pinterest

Rețetă fenicul la cuptor

Aceasta este o rețetă simplă de fenicul la cuptor. Există o multitudine de variante prin care poți să-l prepari, gen să-l prăjești, rumenești, crud sau să îl adaugi în diverse supe.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Gătire: 25 min
  • Timp Total: 30 min
  • Porții: 2 porții
  • Categorie: Tutoriale
  • Bucătărie: Italia

Ingrediente:

1 bulb de fenicul, fără frunzulițe și tăiat felii.

ulei de măsline extravirgin, este ok și de floarea soarelui extra virgin.

sare și piper negru.

Mod de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 204°C și puneți pe o tavă o foaie de copt.
  2. Stropește feliile de fenicul cu ulei de măsline, asezonează cu sare și piper și întinde-le pe foaia de copt.
  3. Lăsați la cuptor maxim 35 de minute sau până când feliile de fenicul sunt moi pe interior și rumenite pe margini.

Note

Feniculul este o legumă săracă în calorii dar foarte bogată în substanțe nutritive cum ar fi fibrele alimentare, potasiul și vitamina C.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 31kcal
  • Zahăr: 3,9g
  • Sodiu: 45mg
  • Grăsimi: 0,2g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0,1g
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 7,3g
  • Fibre: 3,1g
  • Proteine: 1g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star