Rețetă fenicul la cuptor
Aceasta este o rețetă simplă de fenicul la cuptor. Există o multitudine de variante prin care poți să-l prepari, gen să-l prăjești, rumenești, crud sau să îl adaugi în diverse supe.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 25 min
- Timp Total: 30 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Tutoriale
- Bucătărie: Italia
Ingrediente:
1 bulb de fenicul, fără frunzulițe și tăiat felii.
ulei de măsline extravirgin, este ok și de floarea soarelui extra virgin.
sare și piper negru.
Mod de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 204°C și puneți pe o tavă o foaie de copt.
- Stropește feliile de fenicul cu ulei de măsline, asezonează cu sare și piper și întinde-le pe foaia de copt.
- Lăsați la cuptor maxim 35 de minute sau până când feliile de fenicul sunt moi pe interior și rumenite pe margini.
Note
Feniculul este o legumă săracă în calorii dar foarte bogată în substanțe nutritive cum ar fi fibrele alimentare, potasiul și vitamina C.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 31kcal
- Zahăr: 3,9g
- Sodiu: 45mg
- Grăsimi: 0,2g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0,1g
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 7,3g
- Fibre: 3,1g
- Proteine: 1g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.