Print
cartofi prăjiți pe o farfurie cu un șervețel de hârtie

Rețetă cartofi prăjiți la tigaie (tutorial)

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Gătește acasă cartofi prăjiți comform rețetei originale. Nu este nimic complicat, îi cureți de coajă, prăjești, asezonezi și servești alături de sosurile tale preferate și carne.


Informații:

 • Author: Oana
 • Preparare: 10 min
 • Gătire: 20 min
 • Timp total: 30 min
 • Cantitate: 4 porții
 • Categorie: Cină
 • Bucătărie: Belgia

Ingrediente:

500g cartofi.

ulei de floarea soarelui.

sare și piper după gust.

premix de condimente pentru cartofi prăjiți (opțional).


Mod de preparare:

 1. Pune într-un vas mai mare apă apoi curăță cartofii de coajă. Cartofii curățați pune-i în vasul cu apă, acest lucru împiedică înnegrirea cartofilor până termini de curățat toți cartofii.
 2. Spală cartofii sub chiuvetă, aruncă apa în care au stat și pune-i tot în același vas dar apa să fie curată. Pe un fund taie cartofii bastonașe subțiri, groase sau felii exact cum îți dorești… singurul lucru important este atunci când îi tai să fie egali în mărimi deoarece acest lucru ajută să se prăjească uniform&deodată. Cartofii tăiați se lasă în apă.
 3. Preîncălzește uleiul într-o tigaie adâncă, pe masă lângă pune un ștergar și scoate o porție de cartofi și tapetează-i cu ștergarul să nu fie uzi deoarece dacă îi adaugi așa în ulei, uleiul va stropi. Pune un singur cartof în ulei, dacă uleiul sfârâie înseamnă că este cald și poți să îi pui la prăjit.
 4. Cartofii trebuie să fie acoperiți de ulei, nici să fie excesiv de mulți la prăjit deodată. Când au o culoare aurie spre roșu ei sunt gata. Prăjește-i la foc mediu spre mare, aproximativ 4-5 minute per porție.
 5. Pune-i într-un bol care are pe fund unul sau două șervețele de hârtie, el va lua surplusul de ulei. Asezonează-i, amestecă-i și servește-i.
Note

Dacă dorești, poți să lași cartofii în apă vreo 10-15 minute pentru a scăpa de excesul de amidon.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII